r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

úvod
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
skupiny
ziny
kluby
rôzne

e-mail
guestbook

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]


Death Metal Inferno 1.
Houwitser, Hypnos, Desecrated Dreams, Synthetically Revived
16.3.2002, DK - Liptovský Mikuláš

Hoci mi pri pomyslení na stratu väčšieho obnosu peňazí behal mráz po chrbte, strašne som sa na Houwitser tešil ! Možno aj preto, lebo som vedel, že zvuk im tu bude robiť Bart (ex-SINISTER) a že sa tu objaví aj Rachel, ktorá je vokalistkou SINISTER a náhodou chodí s Aadom, ktorý búcha tam aj tam... Uf, pohoda čo ? Všetko čo bolo treba sme prichystali podľa dohody a tak sme len očakávali, že sa v Mikuláši na kulturáku podvečer rozletia dvere a stádo dravcov vtrhne medzi stádo obetí... Žiaľ stalo sa to, že stádo dravcov sem vtrhlo, ale len medzi polovičné stádo. Škoda, lebo atmosféra mohla byť hustejšia a necelá stovka platiacich nie je nič moc teda... Ale ja vlastne môžem túto akciu hodnotiť len ako organizátor a tak o bezproblémovom priebehu akcie prípade o prípadných trapasoch nech hovoria iní...
Koncert sa začal s malým meškaním oproti plánovanej siedmej hodine večer, pretože chalani so SYNTHETICALLY REVIVED mali problémy s autom a som rád, že sem nakoniec vôbec prišli. Tak ako som to videl na ich predošlých vystúpeniach, aj tu otvárali v totálne zvučnom tempe. Zvuk bol výborný a svetlá tiež a preto si každý mohol vychutnať dynamiku a profesionálny prístup týchto chalanov z Partizánskeho (vlastne z jeho okolia). Dokonca som si všimol, že už spomínaný Bart a Aad poriadne otvárali oči čo to je do riti za kapelu... SYNTHETICALLY REVIVED vedeli do čoho idú a tak ich set odpálili nekompromisne bez akýchkoľvek zbytočností a v totálne profesionálnej réžii !!! Na ich demáč sa každý teší a myslím, že bude mať obrovský ohlas aj za našimi hranicami !!! Našťastie už 15.4. by chalani mali navštíviť štúdio, takže ja tento dátum očakávam s napätím. Čiže zhrnuté, chalani boli opäť absolútne profi !
Ďalší v poradí prišli na radu domáci DESECRATED DREAMS, ktorí sa dosypali zo Žiliny kde v tento istý večer taktiež vystupovali. Stihli prísť včas a tak mohli svoj set predviesť v plnej paráde. Neviem, či tu vôbec niekto videl liptovskú kultovku iba prvýkrát, respektíve, či vôbec niekto je, kto ich ešte nevidel... Tentoraz v trojici predviedli ťažkotonážny Death Metal s totálnou silou a ich húževnatosť vyvolala záujem fanúšikov. Zožali samozrejme statný ohlas, ktorý bol skutočne zaslúžený ! Zoberme navyše do úvahy, že chalani mali počas 24 hodín 3 koncerty, takže klobúk dole !!!
Prvá hlavná kapela boli moraváci HYPNOS pracujúci pod vlajkou Morbid Records. Brunovu novú kapelu spoznali všetci fans veľmi rýchlo a HYPNOS si počas krátkej kariéry vypracovali obdivuhodnú pozíciu a rešpekt nielen tu u slovanských národov. Osobne si však myslím, že Morbid ich teraz už tak trochu brzdí vo vývoji a to pre kapelu nikdy nie je dobré... Ich vystupovanie je brutálne a totálne profi a tak to bolo samozrejme aj v Mikuláši. Ihneď si získali prítomnú masu a ich koncertnú časť sprevádzali búrlivé pokriky a super odozva. Odbili to piesňami zo svojich oboch albumov z ktorých hlavne dvojka „The Revenge Ride“ je obdivuhodným klenotným kusom, kde sa HYPNOS naladili aspoň zčasti na moju veľmi obľúbenú americkú nôtu !!! Farby HYPNOS tentokrát okrem kľúčových Bruna s basou a Pegasom s bicími hájili aj Alex vypožičaný z namakaného Cheb-ského komba Pandemia a úplne nový domáci gitarista z Hradišťa Radek ! Bombová zostava a bombové vystúpenie s nevyhasínajúcimi zážitkami !!!
Hlavné hviezdy večera holanďania HOUWITSER prišli v poriadne hustej zostave ! Alex a Aad ako viete pôsobia aj vo vodách Sinister a navyše sa tu objavili aj Rachel ktorá im dnes spieva no a ako „zvukár“ sa tu blisol Bart (ex-Sinister)... No čo viac mohlo môjmu oku ulahodiť viac ??? No ale vráťme sa k tomu, čo sem vlastne zavítalo... HOUWITSER majú za sebou už 3 albumy z ktorých posledný vyšiel u Osmose Productions. Jedná a so extrémne rýchly brutálny Death Grind tej najvyššej kvality čo zaručujú samotné mená, ktorými HOUWITSER disponuje !!! Samí starí ostrieľaní harcovníci ! Chalani zahrali zostra od podlahy, vpálili do hlavy guľku každému, kto bol pod pódiom a odišli s tými najväčšími možnými ováciami. Hrali približne hodinu a po celý čas pôsobili profesionálne a dokázali, že úroveň ich ale aj ich skladieb je tvrdo vysoká ! Samozrejme prídavok si vyžiadali samotní fanúšikovia a HOUWITSER z pódia odišli vo fantastickej nálade.
Čo opäť dodať na záver ? Vydarený koncert čo sa týka kapiel, žiaľ čo sa týka účasti holá bieda. Aspoň som sa mohol pobaviť na vyjadreniach niekorých „fans“, ktorí sa ozvali po koncerte údajne so zvedavosti, či sa akcia vôbec konala, ďalších vraj odradilo počasie a dokonca sa našli aj takí, ktorím sa vstupné 220,- zdevalvovaných Sk zdalo priveľa... Žiaľ, náklady na koncert, ktoré boli 40.000,-Sk hovoria jasne o tom, aká je v organizovaní väčších akcií situácia (asi som nespomenul, že 30% zo vstupného išlo pre kulturák) no a tak to vyšlo jednoducho, že koncert by zaplatilo 315 ľudí. Samozrejme som s tým nerátal, ale tie 2 stovky by ma fakt potešili... Neznamená to však, že ďalšie akcie nebudú... Natron, Deeds Of Flesh... všetci prídu a prídu pre vás, pre ľudí !!! Keď ich budem chcieť vidieť ja, pôjdem sa radšej iba pozrieť. Takže ďakujem všetkým fanúšikom čo sa sem prišli na kapely pozrieť a pozdravujem všetkých ostatných, ktorým sa z akéhokoľvek dôvodu nedalo prísť. Prídite na ďalšie akcie a umožnite nám aj ďalšiu prácu. Po koncerte bola s HOUWITSER a HYPNOZ zábava u nás na chalupe... takže rýchla smrť !!! Príďťe aj na budúce !!!

[ Juraj Haríň (Immortal Souls Prods.) ]

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

1.3.1999