r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

úvod
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
skupiny
ziny
kluby
rôzne

e-mail
guestbook

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]


Without Shame Festival 8
Reflections, Blood Hunt, Pyopoesy, F.O.B., Tristana, Typhoid

23.3.2002, DK Myslava - Koąice

Keďže som sem na koncert bral chalanov s TYPHOID nezostávalo mi nič iné ako sa naň aj skutočne tešiť... A verte, že tešil som sa veru poriadne, pretože v Myslave som veru ešte nebol. Cesta bola super a užili sme si aj dosť srandy. Keďže auto bolo plné žudí, tovaru aj nástrojov stopárky sme už nemali kde brať a to pobúrilo hlavne Jozefa, ktorý by ich najradšej povozil na klacoku... Odchádzali sme s malým oneskorením, no počasie bolo dobré, muzikou v aute sme TYPHOIDov poriadne terorizovali, pretože znel výhradne rock, Heavy, Speed a Punk, hhhh... Až v Košicoch sme si pri blúdení a hžadaní odbočky na Myslavu užili trochu Dehydrated-u ! Nakoniec sme akciu našli a po našom vstupe sa naskytol pohžad skutočne skvelý, ke´d som tu zbadal takmer 300 platiacich hláv !!! Takže reči, ktoré sa ku mne dostali o bohatej návštevnosti v týchto končinách sa potvrdili a to bolo veru fajn ! Vožli sme teda dnu a tam bolo samotné peklo v plnom prúde...
Prvý pohľad, ktorý sa mi naskytol bol obraz PYOPOESY v akcii ! Celkom som zabudol že tu hrajú a tak som sa im potešil. Chalani hrajú uvožnene, s dobrým zvukom a vidno, že hoci sa o nich nehovorí ako o jednej z hlavných domácich kapiel, sú profi, vedia čo chcú a dokážu svoje skladby prezentovať v super podaní ! Márne som sa však tešil na ich kover od Twisted Sister, pretože ho nezahrali a to ma strašne sklamalo. Hrali ale iný kover, Groan mi pošepol že to bol Accept ? No, možno sme sa zmýlili. Každopádne, PYOPOESY ukázali že Metalovú krv majú vo svojich žilách !!! Výborne chlapci !!!
Nastúpili F.O.B, na ktorých som sa dosť tešil, pretože predchádzajúci deň som ich v Mlyne nevidel... Ich pohodový a umne rozvinutý Death Metal znel lákavo a dôstojne a dokonca aj ich kover od Kreatoru bol publikovaný v super podaní !!! zábavy v Myslave sa super naštartovala a to práve vďaka F.O.B., ktorí začali s žuďmi trochu komunikovať a upútali na seba pozornosť. Chalani zahrali okolo 9 vecí a s nadupaným prehžadom sa rozlúčili a zliezli s pódia. Som nesmierne rád že som ich videl aj ke´d to bolo prvý krát, pretože ich demo, ktoré mám doma sa mi vždy dosť páčilo. To isté si myslím o ich koncerte a myslím, že náležite to ocenil aj dosť vežký počet fans !
Predposlednou kapelou boli Heavy Speed Metaloví TRISTANA, ktorí predviedli skvelú inštrumentálnu školu v uvedenom duchu. Chalani hrali výborné technické spídovky s našlapanými bicími !!! Myslím, že po inštrumentálnej stránke to bol určite vrchol večera ! Kovery od Helloween, Stratovarius, úryvky Gamma Ray, Blind Guardian... fakt bolo čo počúvať a myslím, že aj žudia to náležite ocenili silným aplauzom. Pravdou však je, že líder kapely si pomýlil tento koncert s ich vlastnou skúškou a bolo jasné, že je mu očividne jedno, že má po nich ešte niekto hrať a že sa koncert prekĺzol práve vďaka nim do časovej tiesne... No, asi mal v slipoch nasrané, lebo sa aj tak prihriato tváril. Aj keď sa chovali trochu nedôstojne nič to nemení na fakte, že boli proste dobrí.
Poslednými v poradí boli TYPHOID, ktorých som sem doviezol a ktorí mali za úlohu dôstojne ukončiť akciu. Množstvo žudí v domnení, že TRISTANA koncert zavŕšila opustilo klub no a tu ostalo miesto pre asi 160 tvrdo orientovaných a už naladených žudí. TYPHOID to našťastie odpálili dosť rýchlo, rozdali pár CD-čok a tak sme sa zbytočne nemuseli zdržiavať čo vyhovovalo hlavne mne. źudia boli s ich setom spokojní, TYPHOID zahrali všetky skladby z aktuálneho MCD vrátane koverov DYING FETUS a AUTOPSY a tiež nejaké skladby z debutu „Ruptured Self Control“. Stretli sa so skvelou odozvou, pobalili sa no a ostalo nám aj trochu času na reči pri pive...
Keďže cesta domov bola cez 200 km, to teda iba ku mne, nemohli sme si dovoliť tam byť do rána. Ale žudia ako Stano z Erytrosy alebo Erik z Contempt sa postarali o najlepšiu náladu pri našom odchode ! Fajn sme pokecali a ja im chcem poďakovať za trochu zábavy ! Určite som tu nebol posledný krát a prisahám, že sem už budem chodiť pravidelne !!! Bolo tu kopec známych ksichtov čo ma nesmierne potešilo, chalani z Contempt, Phantasmy, Erytrosy, tiež dobrí kamoši Adam Prokop a Karči Kristin ! – čaute zvieratá !!! díky za vašu podporu !!! no a teda... čo k tomu dodať ? Toto bol jeden geniálny koncert !!!

[ Juraj Haríň (Immortal Souls Prods.) ]

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

1.3.1999