r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

úvod
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
skupiny
ziny
kluby
rôzne

e-mail
guestbook

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]


Hate'N'Roll Party No.5
N´Utchuai Dumela, Disgrace Fall, Surgical Dissection, Virtual Void, Typhoid
10.8.2002 Liptovsky Mikulas - Harleywood, 17.00, 60Sk

Na tento cas si dohodli stretnutie vsetci, ktori stale tvrdohlavo nedaju zarobit holicovi. V letnej zahrade by nas mohol pod holym nebom cakat fajn zazitok. Navyse, vstupne 60 Sk je nadmieru ludske. Len nech neprsi. A slava Mu - nezaprsalo.
Koncert organizuje Desecrated Dreams, Jozzo mi pri brane strka do ruk novy promo singel "Overthrow". A toto je plytka komercna reklama, ale uprimne vravim - prinajmensom velmi zaujimave, vypocujte si -tak trochu- nove smerovanie Liptakov. No, ale o koncertiku...
Mozem cestne povedat, ze na slovenske pomery presne o 17-tej ako prva vystupuje neznama kapelka s o to jednoduchsim nazvom N´UTCHUAI DUMELA z Rimavskej Soboty. Povodne mali prist potrapit usne bubienky ich mestsky kolegovia Condemnation, ktori by urcite mnohych z nas moc potesili. Zacalo sa rezko a piesne hrane s chutou maju na zaciatok masiarskej akcie vhodny rytmus na adaptaciu nevsednych ruchovych privodov. Zvuk je nahodou dobry a taky ostal pocas celeho vecera. O vizualnu stranku tohto setu sa stara spevak svojimi pohladmi, pozami a sexualnymi gestami. Cela kapela vsak posobi dost imidzovo, zato, co je dolezitejsie z nastrojov dostavaju zaujimave rytmi. Ako som sa dozvedel od bubenika N´... hraju spolu iba cosi pol roka. Hudba sa neda strcit do jednofarebnej krabicky. "Nam o nejake skatulkovanie ani nejde, ale urcite to nie je blues", zabil clen buchajuci do hrncov. Najvacsi natresk bol asi pri vycape. Ludia sa zatial venovali tradicnej cinnosti za stolmi. Z celeho setu ma najviac vzala super skvela chytlava uvodna pasaz poslednej piesne. N´UTCHUAI DUMELA navnadili dobre. Podla mna by to bola skoda, ak by im dosla chut do dalsieho hrania. Ja im drzim palce.
Druhi v poradi prisli vyskusat reproduktory DISGRACE FALL: Death-metalove jatky. Vraj este stale nova kapela na scene prisla z Bosian pri Partizanskom. Pocina si vsak ako skuseny harcovnik. Nastroje drziace pevne v rukach prosia o zivot. Prvi fans uz postavaju pred podiom, ruky vo vreckach, typicke poklepkavanie a kyvkanie hlavou. Smecka z Bosian ma velmi dobre vokalne dispozicie, musim povedat, ze vobec asi najlepsie zo vsetkych zoskupeni, ktore sa tu dnes predstavili. Spevakove chrochtanie doplnene nemenej kvalitnym sprievodom zachadzaju az za nechty. Bicie sa nedrzia jednotvarneho predpisu, niekedy tak typickym pre death metal. Kopciskom napadov zdobia uz skvely prejav. Set bol viac ako obycajny priemer! Zahrali nam aj cover od Cannibalov. Dalsia nadej v slovenskom zahrobi.
Podium uz ovladli SURGICAL DISSECTION. Kombinacia toho, ze toto druzstvo prislo z Banskej Bystrice a hra death okoreneny prvkami grind ma neustale nuti k nekompromisnemu porovnaniu s Pathology Stench. Musim hned povedat, ze su zatial len v ich tieni. Nemozem tvrdit, ze by ma vyslovene sklamali, ale cakal som viac. Nemozem sa ubranit tomu blbemu porovnaniu, ale tien PS na kapelu dopada.. Nepomahaju ani kohutie pozy prejavu spevaka. Napriek tomu, ze je este stale vidno, vlasati sa uz pri vystupeni Bystricanoch dobre zabavaju.
VIRTUAL VOID z Moravy mali ozivit vecer ciernymi obrazkami este z cias, ked tomuto zanru vladol Venom. Koncert zacal netypicky; pred ludi sa postavil chlapik o barlach so sadrou na nohe (spevak). Hned v prvej skladbe este pred uvodnym nasupom sa mu vytrhla snura z mikrofonu. Mal na tych drevenych hokejkach co robit, aby si ju namontoval naspat, Ha-ha! Ked uz nic, aspon trepotal hlavou. S kelimkom piva si zato vedel poradit velmi uspesne. Nestratil vsak zmysel pre humor, pozicane koncatiny vhodne vyuzival na vizualne vsuvky. Set VIRTUAL VOID bol velmi dobry, kapela zabavala, marili sa mi aj spolocne prvky s Root. Skupina bola tiez -myslim si- spokojna, len neviem preco tak skoro skoncila? Bez pridavku. Spevak volaco ukazoval na nohu...
Uz sa strasidelne zotmelo, prichadza posledny ucinkujuci - Typhoid. Na slovenske pomery vysoko respektovana kapela. US brutal death metal je dozivotny trest trojice z hornej Nitry. Svoj set zacali ako inak od podlahy, gulometne tempo strielalo vsetkymi smermi rovnako. Prevladali sekanice z aktuálneho MCD, ale nechybali ani nainfikovane vzorky z debutu "Ruptured Self Control", ci cover AUTOPSY. Nemusim viac o tom rozpravat, skvele predstavenie, doplnene vynikajucou kulisou a peklom na obidvoch protipoloch dosak. Chalani z Typhoid boli viditelne prijemne prekvapeni. "Este jednu!" Po tretom (?) pridavku (kto by to vtedy vladal pocitat) sa kapela rozhodla koncit. Na par minut to okolo 21,30h vyzeralo na definitivny koniec. Fans sa vsak nedali odradit, doslova ukecali TYPHOID na cele s "vyjednavacom" Jozzom. Vysledok bol ten, ze koncert skoncil az uderom 22.hodiny. TYPHOID zahrali v Mikulasi poctiveho 1,5 koncertu. "Cakali sme, ze tu bude 20 ludi, ale na tento koncert len tak rychlo nezabudneme", posledne slova TYPHOID i vecera patrili podakovaniu divakom a organizatorom. Nuz co, 129 platiacich vytvorilo dobre podmienky a nelutovalo. Na druhy den bolia hlavy a krky a to znamena...skvela akcia. Prideme zase!

[ Libi ]

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

1.3.1999