r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 ]

fotoreport Antitrend & Bizzare Leprous Festival II, 24.6.2006, Žabčice u Brna (CZ)
report Anitrend Party Vol. 16, 29.5.2006, RC Brooklyn - Brno (CZ)
report Anitrend Party Vol. 15, 26.4.2006 RC Brooklyn - Brno (CZ)
fotoreport Anitrend Party Vol. 15, 26.4.2006 RC Brooklyn - Brno (CZ)
report Obscene Extreme 2005, 7.-9.7.2005, Na Bojišti - Trutnov (CZ), 1.deň
report Obscene Extreme 2005, 7.-9.7.2005, Na Bojišti - Trutnov (CZ), 2.deň
fotoreport Obscene Extreme 2005, 7.-9.7.2005, Na Bojišti - Trutnov (CZ), 1.deň
fotoreport Obscene Extreme 2005, 7.-9.7.2005, Na Bojišti - Trutnov (CZ), 2.deň
report Antitrend party XI., 31.5.2005, RC Brooklyn - Brno (CZ)
fotoreport Antitrend party XI., 31.5.2005, RC Brooklyn - Brno (CZ)
report Antitrend party X., 29.4.2005, RC Brooklyn - Brno (CZ)
fotoreport Antitrend party X., 29.4.2005, RC Brooklyn - Brno (CZ)
report Antitrend party VIII., 16.10.2004, RC Brooklyn - Brno (CZ)
fotoreport Antitrend party VIII., 16.10.2004, RC Brooklyn - Brno (CZ)
report Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, Na Bojišti - Trutnov (CZ), Martin
report Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, Na Bojišti - Trutnov (CZ), Golo
fotoreport Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, deň 1, Na Bojišti - Trutnov (CZ)
fotoreport Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, deň 2, Na Bojišti - Trutnov (CZ)
report Obscene Extreme 2003, 10.-12.7.2003, Na Bojišti - Trutnov (CZ), Golo
report Obscene Extreme 2003, 10.-12.7.2003, Na Bojišti - Trutnov (CZ), Dáša
fotoreport Obscene Extreme 2003, 10.-12.7.2003, deň 1, Na Bojišti - Trutnov (CZ)
fotoreport Obscene Extreme 2003, 10.-12.7.2003, deň 2, Na Bojišti - Trutnov (CZ)

Antitrend & Bizzare Leprous Festival II
Psychopathic Sadism, Eternal Bleeding, Skoda120, Smashed Face, Splattered Mermaids, Parricide, Destructive Explosion Of Anal Garland, Gride, Pigsty, Craniotomy, Mincing Fury And Guttural Clamour Of Queer Decay, Holocausto Canibal, Cerebral Turbulency, Spasm, Breakdown
24.6.2006, Žabčice u Brna (CZ)

Druhé pokračovanie Antitrend & Bizzare Leprous Festivalu sa presunulo oproti minuloročnej premiére o nejaký ten kilometrík inde. Na druhý pokus sa zadarilo excelentné slnečné počasie a navyše Čurby odsunul dátum Obscene Extreme Festivalu do polovice júla, čím odpadol aj najväčší konkurent a príčina minuloročnej poslabšej účasti. Ideálnejšie sa teda úvod do letnej festivalovej sezóny ani predstaviť nedal a cca. 200 platiacich maniakov v Žabčiciach pri Brne bolo toho dôkazom.

Otvorenie akcie pripadlo na Psychopathic Sadism hrajúcich pomerne priamočiary gore/grind na čele s figúrkou s prezývkou Patológ. Od čiernych kuklí som v takom "pařáku" očakával aj gore v priamom prenose, predsa len slnko a kukla moc dokopy nejdú. Nakoniec to však chlapi prežili v zdraví a resuscitácia nebola nutnosťou.

Druhými v poradí boli neúnavní Eternal Bleeding zo Žiaru nad Hronom vystupujúci v roli prvých slovenských zástupcov na fesťáku. Chalani hrajú brutal death amerického strihu, nasypaný pekne zostra, navyše so spievajúcim bubeníkom. Očakávané splitko s Emeth (Belgicko) je už údajne na spadnutie, tak sa v blízkej dobe máme na čo tešiť. Škoda len hracieho času, Eternal Bleeding majú na viac a zaslúžili by si lepšiu pozíciu.

Zavarenú Škodu 120 som pretriasal pomerne nedávno (report), a že sa im odvtedy s motormi nič nestalo je skoro zázrak. V poslednej dobe je ich koncertný plán pestrý a kvalitatívne rastú ako už dávno nie. Opäť rýchle, skočné, zábavné. Grind core ako sa patrí na reprezentantov kvalitnej škodováckej technológie.

Smashed Face štandardne nesklamali. Od koncertu s Japoncami Infected Malignity sa podarilo dotiahnuť vydanie ich druhého cd, takže po svete v súčasnosti začína šťastne pobehovať ich novinka "Virulent Procreation". O jeho kvalitách (či nekvalitách) zatiaľ z môjho pohľadu hovoria len odohraté skladby (veľmi zaujímavý a energetický pokrm), no blížiaci sa pretras v redakcii napovie určite viac. Energický náklad skákavej brutal trhaviny sa volá Smashed Face.

Prvými zahraničnými zástupcami boli Splattered Mermaids zo Švédska. Ide o viac-menej neznámu kapelu fungujúcu na scéne iba druhý rok, ktorá si za vlastné dukáty spravila výlet do ČR. Na krásne strávené švédske dni dovolenky by mohli zaspomínať aj Mincing Fury, ktorí počas pár dní prežili nejeden stav opojenia. Okrem iného pobyt v skúšobni priniesol aj nemenej originálny preklad anglického spojenia "splattered mermaids" ako "rozšmelcovaná mořská panna" (týmto zdravím talentovaného linguistu Jirku:)). Hudobne išlo o death metal s občasnými presahmi k rýchlejším (možno až grindovým) pasážam, no s avizovaným prirovnaním k Dying Fetus nemôžem súhlasiť. Najväčšou zaujímavosťou však ostáva, že za bicími sedí najnovší spevák známejších krajanov Deranged, Martin Q. Schönherr. Príjemné vystúpenie, no takí Parricide siahli ešte vyššie.

Nie je tomu tak dávno, čo ma vystúpenie poľských Parricide dostalo do kolien. V krátkom slede teda druhé vystúpenie a opäť bezchybná šou. Odzneli veci (nielen) z posledného albumu "Patogen", ktorým sú vlastné premyslené kompozície s originálnou tvárou a myšlienkou. V technickejšom death/grinde by sme asi ťažko hľadali kapelu takých kvalít, napriek tomu ukrytú v úzadí domácej scény. Detské slipy boli v tomto ohľade už len zbytočným invertárom spevákovej hlavy. Osobne považujem Parricide za vrchol celého festivalu.

Destructive Explosion Of Anal Garland, údajná česká odpoveď na Last Days Of Humanity alebo Gut, veľa vody nenamútili. Jednak sa zhostili pomerne nepríjemnej úlohy zahrať po predošlých kapelách, čo bez patričnej dávky originality moc príjemné nie je a navyše nebyť Topiho pomoci na vokáloch, tak ostane táto mladá kapela bez povšimnutia. Prikritické hodnotenie spôsobil fakt pokročilej doby na slnku a nezáujem o málo výrazné diela v rozbehnutom festivale.

Análov vystriedali už dvanásťroční har(d)covníci Gride a podarilo sa im predviesť set plný zbesilosti a energie sršiacej všade vôkol. V tento večer ozajstné a jediné oživenie aj fast power violence (alebo ak chcete power gride coru) a hneď v šate tejto absolútnej ČR jednotky. Kotol pred pódiom väčšinou komentár nepotrebuje, no pri tejto príležitosti mi myseľ modifikovala jedno známe porekadlo na čosi aktuálnejšie. Kto do Teba Gride-om, ty do neho celým svojím telom zas a znova.

Topi, výstup druhý = Pigsty alebo Prasata útočiace na Žabčice. Rýchly grind core zahraný na úrovni a do značnej miery vystavaný práve na Topiho vokále. To, čo lezie z jeho úst, nemá široko-ďaleko konkurenciu. Koniec koncov o Pigsty vieme každý svoje :).

Prišelci Craniotomy zvestovali správu o extrémne nízkej účasti na Fit Of Rage VII, festivale konajúcom sa v rovnaký deň v Bore u Tachova. Druhé vystúpenie v jeden deň zvládli k spokojnosti a k svojmu štandardnému obrazu. Brutal death americkej školy v podaní Craniotomy mám v krvi, takže počas ich setu som vypotil nejdno pivko a výborne sa zabavil. Druhý a záverečný zástupca slovenskej scény opäť nesklamal.

Ani to tak dlho netrvalo a dočkali sme sa usporiadateľských Mincing Fury... . Hukot ako sa na Micinky patrí. Počas ich setu sa na pódiu vystriedali až 4 speváci, čo tak bežnou záležitosťou nebýva. Celý koncert zvládol odspievať Reef za asistencie Mrtvolu (Sleeping Deficit), Moniky (ex-Mincing Fury...) a do tretice a po tretí krát v Žabčiciach sa mihol na pódiu aj Topi. Okrem samotného spevu zvládol v spoločnosti s Romanom Poláčkom pokrstiť nový počin Mincing Fury... s názvom "7". Nový zásek vyšiel klasicky u Bizzare Leprous Production, obsahuje 13 skladieb + jeden skrytý bonus. Vystúpenie dopadlo podľa očakávania, okrem primátu krstiacej kapely Mincing Fury... pripadol aj primát najhlučnejšej kapely večera a dokonca si poradili aj s primátom (nie s tým z Pigsty :D) o najekologickejšiu kapelu večera, kedy svojimi telami dočista povytierali celé pódium ;).

Komu nestačili predošlé kapely, tak nasledovala portugalská gore-grindová legenda Holocausto Canibal na ich mini turné nazvanom Splattering Genitals Over Europe. Z môjho pohľadu sa Holocausto Canibal so svojím setom zaradili niekde do stredu bojového pola a nezanechali vo mne dojem, aký by som od headlinerov čakal. Napriek tomu ide o názor človeka, čo má voči gore-ideológii silný odpor, takže krvaví patológovia, penetrátori a iní maniaci majú predpokladám asi iný názor. Z úvodu setu Portugalci siahli aj po klasických rekvizitách ako sú chirurgické plášte avšak dlho im to nevydržalo. Holt, ten krvavý gore kult bolo treba na úvod nejak zviditeľniť.

Cerebral Turbulency pôsobili o poznanie zaujímavejšie. Baník, pičó s ich rýchlou a corovou hopsačkou roztancovali preživších fans. Vo všeobecnosti sú živé vystúpenia to, čo od CT-čiek očakávam a mám na nich naozaj rád. Popravde ani nová fošna "Crashtest" mi z albumu nezasadila úder pod pás, zato kotol pred pódiom ich ponúkol hneď niekoľko.

Predposlednou kapelou festivalu boli Spasm na čele s charizmatickým a nezabudnuteľným chrochtákom Kopretinom (SK verzia: chrochtákom Margarétom :), ex-Fatality). Do Žabčíc prišli zahrať zo stále aktuálneho albumu "Lust for feculent orgasm" samozrejme z dielne Bizzare Leprous Production. Jeden vál pridal aj mladý nádejný talent Kopretinovej speváckej ZŠ a bolo.

O záverečnú bodku za festivalom sa postarali Breakdown. Ich vystúpenie sa minulo môjmu záujmu a darmo som sa snažil nájsť na ich tvorbe čosi zaujímavé, nešlo to. S ich tónmi sa zakončil druhý ročník extrému s názvom Antitrend & Bizzare Leprous Festival 2 a prichádzajúce ráno ponúklo obrovský priestor diskusiám na všetky strany. Raňajšia cesta do Brna bola preto ťažšia ako obvykle, avšak spomienky zotrvali. Festival sa podľa slov usporiadateľov podarilo zaplatiť na 0, čo je v dnešnej dobe skoro ako luxus. Škoda len, že nezostalo na výraznejšiu dotáciu leteniek pre Splattered Mermaids a tak im z ČR výletu ostalo "len" množstvo spomienok a noví kamoši. Už teraz sa teším na tretí ročník Antitrend & Bizzare Leprous Festivalu!!!

[ Tomáš ]



[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits