č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Exhumed (USA), Cephalic Carnage (USA), Inhume, Ingrowing (CZ)
spracoval Golo, 3.10.2003



Exhumed Exhumed

Stvorili Matr Harvey (gitara, vokály) a Col Jones (bicie) v roku 1991. Počas 90tych rokov sa rôzne menila zostava a vyšlo niekoľko demo nahrávok a EP. Začiatkom roku 1998 sa na posty gitaristu a basáka dostali Mike Beams a Ross Sewage a kapela podpísala zmluvu s vydavateľstvom Relapse Records. Ich prvý album pod touto značkou nesie veľavravný názov Gore Metal a je to zároveň prvý album tohoto štýlu, vydaný americkej kapele americkým vydavateľom. EXHUMED na tomto albume čerpajú z CARCASSovského grindu ale aj z klasického thrashu. Na turné Relapse Contamination tour 1999 nahradil basáka Rossa nový zver Bud Burke. V roku 2000 sa na pulty obchodov dostal ďalší výtvor týchto krvavých šialencov s názvom SlaughterCult. Okamžite po jeho vydaní nasleduje 8 týždňové americké turné najprv s nórmi MAYHEM a potom ako headliner druhého Relapse Contamination tour. V roku 2001 pokračujú v koncertoch po Kanade a Európe (Wacken Open Air, Fuck The Commerce, Obscene Extreme) a v USA hrajú po buku kapiel ako MORTICIAN, MORBID ANGEL, DEICIDE a SOILENT GREEN. V lete 2002 začínajú pracovať na zatiaľ najprepracovanejšom albume svojej 10 ročnej existencie s názvom Anatomy is Destiny. Počas príprav si ešte odskočili do Japonska a s polu s ROBom HALFORDom a TESTAMENT obehli západné pobrežie. Hlavným producentom nového albumu sa stal Neil Kernon (QUEENSRYCHE, DOKKEN, JUDAS PRIEST...), ktorý kapele zabezpečil vynikajúci zvuk po každej stránke. Obrovský pokrok nastal aj v textoch, ktoré sú omnoho premyslenejšie zatrpknutejšie a cynickejšie. Po hudobnej stránke Anatomy is Destiny predstavuje brutálnu syntézu extrémneho grind coru so špičkovými gitarovými sólami, silnými metalickými riffmi a komplikovanou štruktúrou skladieb. Hudba je omnoho dynamickejšia a variabilnejšia ako v minulosti čím EXHUMED posúvajú hranice štýlu zvaného gore metal.

zostava: Matt Harvey - gitara, vokály, Col Jones - bicie, Mike Beams - gitara, Bud Burke - basa

web: www.exhumed.us



Cephalic Carnage Cephalic Carnage

Vznikli v roku 1992 v Colorade. V roku 1993 zakladajúci členovia Lenzig (vokály) a Zac (gitara) nahrali a vydali prvé demo Scrape My Lungs. Napriek tomu, že sa nahrávka dostala do undergroundového povedomia, čoskoro sa kapela rozpadla. V 1996-tom sa však dali znovu dokopy a pribudli bubeník John a druhý gitarista Steve z Denverskej kapely MOLESTER. Nová krv v kapelu nakopla do poriadne vysokých otáčok. Už po dvoch mesiacoch nahrávajú druhé demo Fortuitous Oddity. Ďalšou posilou bol basák Doug Williams (momentálne hrá v ORIGIN). Na jeseň 1997 vyrážajú na samofinancované americké turné. V tejto dobe upútali pozornosť talianskeho vydavateľstva Headfucker Records a v lete 1998 vydali svoj debutový album Conforming To Abnormality. Nasledovala výmena na poste basáka a novým členom sa stal Jawsh. Na podporu albumu niekoľkokrát prekriživali spojené štáty a zahrali jedno z najlepších vystúpení na Milwaukee Metalfest '98. V roku 1999 pokračovali v koncertovaní a svojim futuristickým ultragrindom zaujali pánov z Relapse Records, s ktorými podpísali zmluvu na ďalší album. Do štúdia nastúpili v decembri 1999 a pod taktovkou Keitha Falgouta (SOILENT GREEN, CROWBAR, ACID BATH) stvorili šialenosť s názvom Exploiting Dysfunction, album v extrémnych rytmoch a rytmických zmenách kombinujúci to najextrémnejšie z grindcoru, death metalu s jazzom, disharmóniami a rôznymi formami hluku. Krátko po masteringu vyrážajú na ďalšiu šnúru s kolegami THE DILLINGER ESCAPE PLAN. Na cestách sú v podstate až do roku 2002, keď na trh vyvrhli rovnako (ak nie ešte viac) prepracovaného nasledovníka Lucid Interval a šup znovu na turné, tentokrát s CANNIBAL CORPSE a DESTRUCTION. V októbri 2002 však ešte stihli vydať prvý z trojice limitovaných MCD s názvom Halls Of Amenti, ktorý obsahuje jediný 20 minútový track v štýle extrémne pomalého doomu.

zostava: John - bicie, Leonard - vokály, Steve - gitara, Zac - gitara, Jawsh - basa, vokály



Inhume Inhume

Svoj vznik datujú na jeseň 1994. Ovplyvnení kapelami ako CARCASS, NAPALM DEATH a TERRORIZER s textami inšpirovanými CARCASS a AUTOPSY. Po čase začali INHUME komponovať svoje vlastné brutálne grindovačky a na prelome októbra a novembra '95 nahrali svoje prvé demo obsahujúce 10 nechutných trackov. Demo vyvolalo slušný ohlas v rôznych undergroundových plátkoch a kapela odohrala niekoľko koncertov s kapelami ako DEAD INFECTION, HAEMORRHAGE, AGATHOCLES, MALIGNANT TUMOR, ALTAR, BENEDICTION atď... V 1996-tom nahrali živé splitko s krajanmi SUPPOSITORY a v apríli '97 svojou polovicou prispeli na split s Ekvádorčanmi MUNDO DE MIERDA. Už o mesiac neskôr vydali svoje druhé, samostatné, brutal, fast, gore grindové demo. Tesne pred zimným turné s DERANGED a VOMITORY kapelu opustili bubeník Roel a gitarista Richard, no už o pár mesiacov ich nahradili gitarista Harold a bubeník Michiel. Ten sa však po pár skúškach rozhodol venovať len svojej pôvodnej kapele NEE. Na chvíľu bubenícku stoličku ohrieval Eric de Windt zo SINISTER ale tiež dlho nevydržal. Nakoniec sa do kapely predsa len vrátil pôvodný tlčmajster Roel. Počas komplikácií so zostavou stihli INHUME prispieť tromi remixovanými skladbami z druhého dema na sedempalcové splitko s BLOOD. Debutový album Decomposing From Inside si kompletne nahrali a zmastrovali sami vrátane obalu. Pomocnú ruku im podal len Erwin Hermsen (MANGLED). Na pulty predajní sa dostal v apríli 2000. V roku 2001 INHUME nahrali štvorskladbové promo pre Osmose Productions vrátane cover verzie skladby Genital Cancer od REGURGITATE určenej na ich tribute s názvom Comeback Of Goregods. Aktuálna novinka In For The Kill vyšla na jar tohoto roku už pod ochranou firmy Osmose Productions.

zostava: Harold - gitara, Loek - basa, Joost - vokály, Dorus - vokály, Ben - gitara, Roel - bicie

web: www.inhume.nl

mp3: Sodomizing Encounter (z nového albumu In For The Kill v nedokončenej verzii)



Ingroving

zostava: Eddie - gitara, Pouzar - gitara, Zbyňa - bicie, Vlakin - basa, vokály

web: ingrowing.wz.cz mp3: The Darkness Inverted (z nového albumu Sunrape)



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits