č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Hate Eternal, Dying Fetus, Deeds Of Flesh, Prejudice, Destroying Divinity
spracoval Golo, 22.12.2003



Hate Eternal Hate Eternal

Je skupina, ktorú založil Erik Rutan po svojom odchode z MORBID ANGEL. Vo všetkých predošlých kapelách vystupoval "len" ako gitarista, no stále túžil postaviť sa aj pred mikrofón. Stelesnením tejto jeho túžby sa stala kapela HATE ETERNAL a jeho prvými spoluhráčmi boli bubeník Tim Yeung, gitarista Doug Cerrito (ex-SUFFOCATION) a basák a zároveň back vokalista Jared Anderson. V tejto zostave nahrali pre vydavateľstvo Earache v roku 1999 debutový album Conquering The Throne plný rýchleho, nekompromisného old-school death metalu. Necelý rok na to opustili kapelu Tim a Doug. Za bicie si zasadol Derek Roddy (ex-DIVINE EMPIRE, ex-MALEVOLENT CREATION) a miesto druhého gitaristu ostalo neobsadené. V tejto zostave kapela v roku 2002 nahrala druhý album King Of All Kings. V auguste tohto roku kapelu kvôli problémom s drogami opustil basák Jared Anderson a na jeho miesto nastúpil Randy Piro.

aktuálna zostava:
Erik Rutan (MORBID ANGEL, ALAS, RIPPING CORPSE) - gitara, vokály
Randy Piro - basa
Derek Roddy (NILE, MALEVOLENT CREATION) - bicie

web: www.hateeternal.com

mp3:
Praise Of The Almighty, Catacombs (ukážky z albumu Conquering The Throne)

video:
Powers That Be (z albumu King Of All Kings)



Dying Fetus Dying Fetus

Kapela vznikla v roku 1991 v období prudkého rozvoja death metalu. Hneď od začiatku sa radila k tomu najextrémnejšiemu, čo na scéne vtedy existovalo. Počas svojej kariéry nahrali doteraz päť albumov, vďaka ktorým sa stali legendami na poli extrémneho death / grindu. Po vydaní album Destroy The Opposition v roku 2000 v kapele ostal len sám leader John Gallagher. Ostaný členovia si založili novú kapelu MISERY INDEX. Gallagher však neváhal a naverboval si zostavu úplne novú. Výsledkom ich společného snaženia je album Stop At Nothing, ktorý vyšiel v roku 2003 u Relapse records.

aktuálna zostava:
Vince Matthews - vokály
John Gallagher - gitary / vokály
Mike Kimball - gitary
Sean Beasely - basa
Erik Sayenga - bicie

web: www.dyingfetus.com

mp3:
Born in Basket (cover verzia od CANNIBAL CORPSE a zároveň posledná skladba, ktorú nahrala stará zostava)
Vengeance Unleashed (prvá skladba, ktorú nahrala nová zostava na album Stop At Nothing)



Deeds Of Flesh

Je ďalšia kapela, ktorá si svojim extrémním hybridom nemelodického, rytmicky členitého, death metalu a grindu získala celosvetový rešpekt. Vznikla v roku 1993 a za svojej existencie vydala päť albumov plných nemilosrdných riffov, hyperblastových rytmov a pekelného chrochtania. Novinka Reduced To Ashes, ktorá vyšla v roku 2003 (tj. na desiate narodeniny) je učebnicovým príkladom, ako sa robí moderný, brutálny, US-death metal.

aktuálna zostava:
Erik - gitary, vokály
Jakoby - basa, vokály
Mike - bicie

web: www.deedsofflesh.net

mp3:
Banished (z nového albumu Reduced To Ashes)
Spewing Profligacy (z albumu Mark Of The Legion)
Lustmord (z albumu Path Of The Weakening)

video: Cleansed By Fire (video z albumu Mark Of The Legion)



Prejudice Prejudice

Túto belgickú skupinu založili v roku 1993 štyria úplní, hudobní nováčikovia. Mick - gitara, Def - gitara, Edge - bicie a Ivo - basa. Necelý mesiac po vzniku zaplnil miesto chýbajúceho vokalistu Yves. Vo svojích začiatkoch hrali jednoduchý mix speed a thrash metalu. Čoskoro však zistili, že sa im omnoho viac pozdávajú komplikovanejšie, ale pritom poriadne extrémne skladby. Takto sa ich hudobné smerovanie priblížilo k death metalu. V roku 1995 dokonca pribrali klávesistu a speváka v jednej osobe Erika. Ten po odchode Yvesa ostal jediným spevákom. V našich končinách sa už PREJUDICE ukázali na spoločnom turné s GODLESS TRUTH v Apríli 2000. Ja osobne túto kapelu vôbec nepoznám, ale podľa hudobných ukážok na ich stránke to vyzerá veľmi sľubne.

aktuálna zostava:
Def - gitary, back vokály
Erik - vokály
Frank - bicie
Tuni - gitary

web: www.prejudice.be

mp3:
Unobtrusive Hatebreed (z nového albumu Dominion Of Chaos)
Deformity, Embrace (obe skladby sú z albumu Reality)



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits