č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Obscene Extreme festival 2005
7.-9.7.2005, Trutnov, Na bojišti, Česká republika

autor Martin, 13.6.2005



Obscene Productions Vydavateľstvo Obscene Productions, jeden z najuznávanejších pojmov na domácej i svetovej extrémnej scéne, v tomto roku oslávi významné jubileum, desiate výročie svojho založenia. A okrem "pamätného" CD možno celkom iste za súčasť osláv považovať aj ďalšie pokračovanie dnes už bezosporu celosvetovo známeho a rešpektovaného festivalu Obscene Extreme. Už tradične sa počas troch dní, od 7. do 9. júla v príjemnom prostredí podkrkonošského Trutnova zídu milovníci grind coru, death metalu, crustu, power violence a podobných hudobných ukrutností nielen z Čiech, Slovenska, Poľska, Nemecka, Rakúska a priľahlej Európy, ale, ako to už býva, z väčšiny kontinentov tejto ťažko skúšanej planéty a areál prírodného amfiteátra fans (Obscene Extreme 2004) Na bojišti ožije babylonom jazykov a hlavne zdrvujúcim hudobným dianím na pódiu. V playliste je opäť vyše polstovky extrémnych zoskupení zo svetovej i domácej scény, a to od "kultov" a "hviezd" po zatiaľ dobre schované podzemné prekvapenia.

Ešte pred začiatkom zničujúcej dvojdňovej "live-exhibície" sa o navodenie atmosféry u fans, ktorí sa začnú v areáli objavovať iste už od štvrtkového popoludnia, postará Intro Show, moderovaná Bohoušom Němcom a Petrom Korálom, principálmi relácie Hard Music na Rádiu 1, ktorí 7. júla od ôsmej večer budú hrať sériu extrémnych palieb v rozpätí... skrátka čokoľvek, čo je extrémne, metalové a (grind) coreové. Ako to už býva, k prvým modrinám prídu ortodoxní stagediveri už tu. A aby toho nebolo málo, pre milovníkov ešte drsnejšej zábavy prebehne body piercing show Studia Hell.

General Surgery (Obscene Extreme 2004) Živý hudobný masaker v piatok o 14:00 odštartujú poľskí gore/death/grinderi Pathologicum a hneď po nich sú na rade "exotickí" Islanďania Forgardur Helvitis s čierno zafarbeným crust/grindom. Pokiaľ ide o death metal, tak v piatok vystúpia napríklad nádejní holandskí brutalisti Caedere, poľskí technici Devilyn, francúzski Kronos alebo nemeckí Purgatory. Crusteri si budú môcť skočiť na švédske legendy Disfear, Diskonto alebo Bombstrike a gore sa vyvalí pri setoch Amoebic Dysentery a fínskej bandy Inferia, toho času u Nice To Eat You Records. K českým "stars" Ingrowing, uznávaným Belgičanom Leng Tch'e alebo iným domácim, Needful Things, stačí len dodať - grind vo všetkých jeho podobách. A samozrejme, festival poctia aj "hviezdy prvej veľkosti" - v piatok to budú austrálski grind/rockeri Blood Duster, legenda, ktorá je v Európe snáď po prvýkrát, a nesmrteľní rakúski deathmetaloví zvrhlíci Pungent Stench.

Rompeprop (Obscene Extreme 2004) V sobotu 9. júla od desiatej ráno to budú na pódiu rezať grind/crustoví Profesor Lefebvre z Moravy a na crust dôjde ešte niekoľkokrát, v podaní napríklad Mass Genocide Process či nemeckých Yacöpsae. Po dlhšom čase sa na festivalovom pódiu ocitnú kronikári masových vrahov Deflorace a z podobného súdka čerpá aj textová stránka anglických Screamin' Deamon, svojím spôsobom blackmetalovo zafarbenej odpovede na Macabre. Raritou bude vystúpenie reaktivovaných industriálnych death/grinderov M.A.C. Of Mad a sobota bude triumfovať aj v disciplíne "gore" - portugalskí Holocausto Canibal, holandskí Stoma, nemeckí Dead a samozrejme kulty v podobe španielskych Haemorrhage a švédskych Regurgitate. Grind/crust príde na rad pri vystúpení vysokorýchlostných Švédov Sayyadina a Bilosových Malignant Tumour. Krvavú show nepochybne predvedú starí známi Isacaarum a krvavú hudbu španielska jednotka brutálneho, ale melodického death metalu Avulsed.

distro stanky (Obscene Extreme 2004) Samozrejme, toto je len stručný prehľad toho, čo nás v Trutnove čaká a neminie, podrobnejšie info nájdete na www.obscene.cz, kde stále pribúdajú aktualizácie.

Okrem hudby nebude chýbať kemp, stánky s občerstvením, už tradične vegánskou kuchyňou, pivom Gambrinus (a okrem toho je v Trutnove množstvo príjemných "pivných pohotovostí" s vynikajúcimi domácimi "menšími" značkami) a obrovský undergroundový trh. Takže ostáva už len dúfať, že nad festivalom sa zľutuje v súčasnosti veľmi nevyspytateľné počasie, a o kvalitne strávený víkend bude postarané.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits