č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Arena story
zdroj Doublehead Production, spracoval jimi, 25.7.2005



Nestáva sa často, že na Slovensko príde hudobník, ktorý bol súčasťou skupiny s bilanciou viac ako 10 miliónov predaných nosičov. Ich albumy dominovali hitparádam v druhej polovici 80-tych rokov s ich najväčším hitom Kayleigh, dodnes vysielaný aj v slovenskom étery. Podaktorí vedia, že sa jedná o hviezdy artrocku Marillion.

Títo páni, bez toho aby niečo tušili, spôsobili svojho času rozruch v socialistickom Československu. Istý podnikavec dostal požehnanie od vtedajšieho SZM v usporiadať koncert Marillion, no s vyzbieraným vstupným unikol za hranice socialistickej reality.

Písal sa rok 1989 a Mike Pointer v tom čase už nepatril do základnej zostavy Marillion, pracoval na novom projekte a návrate na scénu. Arena debutovala v roku 1995 albumom Songs From The Lions Cage a v roku 1998 bol Mick Pointer anglickou Classic Rock Society ocenený bubenníkom roka. Mick ale nie je jediným pojítkom s Marillion. Gitarista John Mitchel je aktuálne kolega s basgitaristom Pete Trewavasom v úžasnom projekte KINO, Mitchel mimo iné intenzívne spolupracuje a koncertuje aj s legendárnym Johnom Wettonom (ASIA, KING CRIMSON, URIAH HEEP).

ARENA si dokázala od začiatku získať priazeň hudobných fanúšikov, svedčí o tom aj úspech Clive Nolana v ankete magazínu IO Pages, kde bol vyhlásený naj klávesákom pred známejšími kolegami Tony Banksom z Genesis a Rickom Wakemanom zo skupiny Yes. Apropos Wakeman, práve so synom klávesového mága, Oliverom Wakemanom, zhudobnil Nolan dve klasické diela z britských ostrovov - Jabberwocky a Pes Baskervillský.

ARENA má povesť vynikajúcej koncertnej atrakcie, ktorá vie predviesť štúdiové kvality aj na pódiu. Že sa nejedná o náhodu svedčí aj zoznam hudobníkov, ktorí svoje ostrohy získavali v skupinách zvučných mien ako Asia, Annie Lennox, IQ, Pendragon a ďaľších.

V rámci 10 ročného jubilea budeme mať možnosť vychutnať si jej koncert už druhý krát v nitrianskej Starej Pekárni v stredu 21.9.2005 o 19-tej hodine. Arena sľubuje dvojhodinovú show, ktorej súčasťou bude aj koncertné prevedenie nového albumu Pepper´s Ghost.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits