č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

MAY-DAY Festival 2006 - 16.06.2006 - Bratislava, Babylon Club
zdroj MAY-DAY Festival, 23.1.2006



ROTTING CHRIST (dark/black - GRE)
SIX DEGREES OF SEPARATION (doom/death/power - CZE)
GALADRIEL (dark/doom - SVK)
ANTARES (melodic death - SVK)
MATER MONSTIFERA (atmo black - CZE)

Po minuloročnom prvom ročníku MAY-DAY Festivalu, ktorý sa konal v bratislavskom Babylon Clube, a bol viac menej úspešný, sme sa rozhodli v tejto tradícií pokračovať.

ROTTING CHRIST Tento rok sme sa pustili do tohto festíku oveľa skôr a výsledkom je získanie pre temný večer ako hlavnú kapelu black/dark metalovú legendu, grécky ROTTING CHRIST. Skupina na Slovensku hrala v roku 2003 pri príležitosti turné k ich albumu "Genesis". Minuloročné turné "Sanctus Diavolos" ale naše územie minulo a preto sme radi, že vám môžeme koncert tejto hordy ponúknuť. Navyše ROTTING CHRIST momentálne pracujú na nových skladbách a tak je pravdepodobné, že v júni predvedú aj pár nových kúskov.

Ako bohatý predkrm vám ponúkneme ďalšie štyri skupiny. Českú kapelu SIX DEGREES OF SEPARATION, mixujúcu doom, death a power metal mnohí z vás poznajú. Nakoniec, na scéne sa pohybuje už od roku 1996 a na konte majú už 4 nahrávky. Skupina je význačná perfektným koncertným prejavom. V prípade, že ste ešte nemali tú česť, určite nebudete banovať! Ďalšou vystupujúcou kapelou bude domáci dark/doomový GALADRIEL. Taktiež ide o zoskupenie, ktoré má za sebou už vyše desať rokov existencie. Doteraz 5 vydaných albumov a pripravovaný šiesty sľubujú pestrý koncertný set (kapela slúbila pár nových songov). Ani martinskí "švédski" melodickí death metalisti ANTARES nie sú žiadnymi nováčikmi. Ich vystúpenia sú ohromne energické a určite vám to dokážu aj na tohtoročnom MAY-DAY Feste. A nemôžeme opomenúť ani českú atmo black metalovú smečku MATER MONSTIFERA. Na scéne ich máme od roku 2000 a minulý rok im vyšiel debutový album.

Radi vás teda 16.06.2006 privítame v bratislavskom Babylone, ktorý už tradične zaručuje perfektný zvuk i svetlá. Samozrejme nebude chýbať ani predaj CD a tričiek. Viac informácií a prvý predpredaj najdete na www.may-day.galadriel.sk.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits