č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Čierna divožienka Skin na Zelenej Vode!
zdroj Rudi Rus / Agentúra Duna, 26.5.2006



Sobotňajší večer trojdňového Topvar Rock Festu sa bude niesť v znamení jednej z najzaujímavejších britských speváčok poslednej dekády!

Skin (vlastným menom Deborah Dyer) je pravdepodobne aj slovenským fanúšikom známa najmä ako frontwoman kapely Skunk Anansie. V dobrých rádiách sa ešte dnes hráva jej duet "Carmen Queasy" s Maximom z Prodigy, metalisti isto zaznamenali účinkovanie Skin na albume "Home" od amerických Sevendust.

Fascinujúca čierna divožienka sa nikdy nebála zmien. So svojím skôr soulovým a tanečným hudobným zázemím sa v roku 1994 bez problémov postavila na čelo formujúcich sa Skunk Anansie, aby z nich v nasledujúcich rokoch svojím nezameniteľným vokálnym a vizuálnym prejavom urobila jednu z najdôležitejších tvrdo-rockových kapiel deväťdesiatych rokov.

Albumy "Paranoid & Sunburnt", "Stoosh" a "Post Orgasmic Chill" priniesli nielen hity ako "Weak", "Hedonism", "Charity", "Secretly" alebo "Charlie Big Potato", ale tiež výrazný komerčný úspech v podobe viac ako štyroch miliónov predaných nosičov. Hovorí sa, že v najlepšom treba prestať. Skunk Anansie sa rozpadli na vrchole svojich tvorivých síl v roku 2000.

Kým Skunk Anansie boli najmä o tvrdom rocku, sólová dráha, ktorú Skin odštartovala v roku 2003 svojím albumom "Fleshwounds", sa nesie v úplne novom duchu. Menej hlučných gitár, viac elektroniky. V Británii tento experiment síce nezaznamenal výrazný úspech, no v ostatnej Európe to bolo oveľa lepšie, výsledkom čoho bola aj účasť Skin na veľkých turné Robbieho Williamsa a Placebo. Novinka "Fake Chemical State" uzrela svetlo sveta v marci tohto roku a je v podaní Skin tak trochu iným pohľadom na popovú hudbu súčasnosti. Turné na podporu nového albumu sa začalo 17. marca v škótskom Glasgowe, súčasťou koncertnej mapy počas letných festivalov sa vďaka organizátorom Topvar Rock Festu stalo aj Slovensko.

Autor moderuje program Headbanger_FM na rozhlasovej stanici Rádio_FM a publikuje na www.metalopolis.net



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits