č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Babyshambles - Najkontroverznejší rockeri súčasnosti vystúpia na Topvar Rock feste
zdroj Agentúra Duna, 1.6.2006



Jedným z posledných potvrdených interpretov, ktorí vystúpia na tohtoročnom festivale Topvar Rock Fest, je skupina Babyshables, na čele s jej frontmanom, spevákom a gitaristom Petom Dohertym. Ten sa preslávil najmä svojimi drogovými aférami a vzťahom s topmodelkou Kate Moss, plnom škandálov.

Pete Doherty je fanúšikom známy aj zo svojho pôsobenia v skupine The Libertines odkiaľ musel odísť kvôli svojim prolémom s drogami a nezvládnuteľnému správaniu.

Po odchode z The Libertines založil Pete Doherty v roku 2004 skupinu Babyshambles. Ich prvý singel "Babyshambles" vyšiel v apríli 2004 a odvtedy prešla kapela niekoľkými personálnymi zmenami, až kým sa členovia v lete neustálili v zložení - Pete Doherty (spev), Patrick Walden (gitara), Drew Mcconnell (basa) a Adam Ficek (bicie).

Jeseň v tom istom roku znamenala pre Babyshambles turné vo Veľkej Británii, počas ktorého odohrali dva vypredané koncerty v Londýne, ktoré vysoko ocenili nielen fanúšikovia, ale aj kritika. Druhý singel "Kilimangiro" vyšiel koncom roka 2004 a dostal sa až na 8. miesto britskej UK Chart.

Po tom, čo bol Pete Doherty kvôli svoje drogovej závislosti uväznení a neskôr prepustení, začali Babyshambles pracovať na svojom debutovom albume. Doherty na ňom spolupracoval aj Mickom Jonesom, ktorý stál ajpri albumoch The Libertines. Album "Down in Albion" vyšiel v Novembri 2005. najúspešnejšími a najznámejšími skladbami z neho sú "Fuck forever" či "Albion".

Začiatkom tohto roka absolvovala skupina niekoľko malých koncertov, na ktorých na veľké prevapenie fanúšikov chýbal gitarista Patrick Walden, namiesto ktorého hral na gitare Pete Doherty. Babyshambles vydali vyhlásenie, že Walden opustil kapelu, aby sa venoval iným projektom.

Napriek tomu, že Babyshambles nie sú na hudobnej scéne veľmi dlho a majú za sebou len debutový album, ich živé vystúpenia sú jednými z najvyhľadávanejších. Pete Doherty je považovaný za jedného z najobľúbenejších a najoslavovanejších rockerov na britskej hudobnej scéne. To čo robí skupinu skupinou Babyshambles, je práve Petov hlas. Ich koncerty sa stali legendárnymi. Žiadna show nie je taká emocionálna, plná nepokoja, ktorý je vystupňovaný až na vrchol. Svojou hudbou sa pohybujú od ostrých pukových rífov až po pulzujúce ska-pop basy a vidieť ich naživo je jedným z neopakovateľných zážitkov. Taký si odnesú z ich vystúpenia aj všetci návštevníci Topvar Rock festu, ktorý bude na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váho od 30. júna do 2. júla.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits