č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Nové meno na Topvar Rock Fest-e! Blackmetalová legenda CRADLE OF FILTH
zdroj Agentúra Duna, 21.6.2006



Topvar Rock Fest
30.jún - 2.júl. 2006
Nové Mesto Nad Váhom Zelená voda



Tak ako sme sľúbili, náhrada za Korn je tu!

História Cradle of Filth ("Kolíska špiny" ;) ) siaha až do začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia. Prvý album "The Principle Of Evil Made Flesh" vydali v roku 1993.

Nie pre všetkých je Cradle Of Filth prijateľnou heavymetalovou skupinou, podľa niektorých sú to až príliš teatrálni hráči. Ich koncertné vystúpenia sa však tešia veľkej obľube - sú čímsi medzi Alice Cooper a Marilyn Manson.

Doteraz vydali 12 albumov, z toho 3 výberovky. Každý album je po zvukovej stránke iný, nikdy však nechýbajú agresívne gitary, nekompromisný rytmus bicích a predovšetkým hrôzostrašný vokálny prejav speváka (?!) Dani Filtha, v ktorom nechýba upírske kvílenie a hrdelné pazvuky najrozmanitejšieho druhu. Ich zatiaľ ostatný album "Nymphetamine" vyšiel v roku 2004, no na 19.septembra je už ohlásená novinka "Thornography".

Jeden z ich albumov "Cruelty And The Beast" je dokonca venovaný Alžbete Báthoryčke. A keďže Čachtice sú iba vzdialené len 6 km od Zelenej vody, kde sa festival Topvar Rock Fest koná, organizátori uvažujú, že pre Cradle Of Filth pripravia špeciálnu exkurziu.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits