č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

METAL UNIVERSE - metalový festival
zdroj BLACK SUN PRODUCTION, 23.2.2007



Koncertná agentúra Black Sun Production organizuje určite zaujímavý metalový festival s názvom METAL UNIVERSE, ktorý sa uskutoční 20. až 21. Júla 2007 a to na Vígľašskom hrade. Toto skvelé miesto je ako predurčené pre temné, tvrdé a tajomné metalové akcie. Výnimočné priestory, historický nádych starých hradieb a stanovanie priamo pri hradbách svedčí o tom, že o pravú atmosféru počas festivalu bude postarané.

Čo viac môže zosilniť celú tu atmosféru ako exkluzívne vystúpenie bardov Blind Guardian, ktorí tvoria metalovú špičku v celej Európe, o čom svedčí aj veľký počet fan klubov vo všetkých krajinách nielen EU. Blind Guardian na čele so skvelým Hansim je jedna z najznámejších nemeckých metalových kapiel. Vznikla roku 1984 v mestečku Krefeld. Od počiatku bola hudobná tvorba kapela inšpirovaná fantasy žánrom najmä J.R.R. Tolkienom, ale aj rôznymi inými legendami a povesťami. Na konte majú už osem štúdiových albumov, jedno DVD a dva živé koncerty. Napriek tomu že Blindi hrajú už úctyhodných 23 rokov , stále hrajú s rovnakým entuziazmom a zapálením ako na začiatku.

Čo môže dodať viac atmosféry hradu Vigľaš ako fantasy metalisti z Nemecka? Čo môže byť lepšou kulisou pre tento žáner, keď nie nádherný hrad Vígľaš? Od mája 2005 je kapela na celosvetovom turné v rámci ktorého zavíta na Slovensko už druhý krát! Skvelí slovenskí fanúšikovia si minulý rok v Trenčíne atmosférou vybojovali to, že Blind Guardian sa v rámci svojho turné opäť rozohnia pod hradbami Vígľašu.

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Pomaly na Slovensku zabývaný Roland Grapow a jeho skupina MASTERPLAN predstavia svoj nový album pod hradbami hradu Viglaš. Presne tam, kde vznikli ich promo fotky k pripravovanému albumu MKII, ktorý oficiálne vyjde 26.2.2007. Po výraznej reorganizácii kapely je tu nový MASTERPLAN, ktorý svojim hudobným umením obohatili Mike TERRANA (Ex- RAGE) a spevák Mike DiMeo. Ich nedocenenú kvalitu výrazne vykresľuje práve štýl hudby MASTERPLAN, o čom sa môžete na vlastné oči presvedčiť na metalovom festivale METAL UNIVERSE! Toto si nemôžte nechať ujsť!!

Ďalšou kapelou, ktorá rozhodne nenechá vašu náladu spať, bude česká formácia ALKEHOL. Tí v Novembri 2006 vydali album „Dvanáctka“ a na festivale METAL UNIVERSE si budeme môcť vychutnať túto legendárnu českú stálicu naživo. Tonda, Petr, Melmus a Ota si s vami rozhodne vypijú „Na zdraví“ a všetci spoločne si „Dáme do tela“ nielen metalovej hudby, ale aj dobrej nálady, slnka, atmosféry, zážitkov a príjemne unavených sluchových orgánov.

To rozhodne nie je všetko. Ďalšie kapely budú potvrdzované priebežne, preto sledujte stránku BSP.NFO.SK a nenechajte sa prehovárať na rozhodne nevšednú akciu, kde by nemal chýbať žiaden fanúšik metalovej hudby!

BLIND GUARDIAN, MASTERPLAN, ALKEHOL, LUNATIC GODS, EDITOR, ART OF CREATION, PATHOLOGY STENCH, CASTAWAY, PYRIMOR , SOPHISTIMIND
20. - 21.7.2007, Hrad Víglaš, od 490,- SK
Organizátor: BLACK SUN PRODUCTION, bsp.nfo.sk, bsp@nfo.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits