č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

METAL DAY OPEN AIR 2007
zdroj Demonic Productions, 30.5.2007



Po prvýkrát na Kysuciach jednodňový festival pre metalistov! Po zorganizovaní úspešných EXTREME METAL NIGHTS sme sa rozhodli podstúpiť ďalší krok smerom k fanúšikom tvrdej muziky - usporiadaním festivalu v peknom prostredí južných Kysúc. V areáli futbalového štadiónu obce Radola sa dňa 7.7.2007 uskutoční prvý ročník open air. Za 13 kapiel, medzi ktorými sú hostia z Talianska, Slovinska a Českej republiky, je symbolické vstupné 230 SK (iba na mieste). Na festivale sa nájde pre každého niečo. Od heavy metalu cez power, progress, black, až po najbrutálnejší death metal. Na festivale nebude chýbať dobré chladené čapované pivo a občerstvenie. Samozrejmosťou bude kvalitný zvuk. Keď to skombinujeme s nadľudským úsilím kapiel presvedčiť Vás o svojich kvalitách, myslíme, že sa máme všetci na čo tešiť.

Handful Of Hate (ITA) - black metal
Fanúšikovia rýchleho a melodického black metalu si pri tejto kapele určite prídu na svoje. Myslím, že o kvalite kapely nebude nikto pochybovať, keď si pozrie video, prípadne vypočuje mp3 (www.myspace.com/handfulofhate). Štýlovo podobné svetovým kapelám Marduk/Dark Funeral.

Dekadent (SL) - progressive artistic black metal
Kto nemá rád stereotyp, pri Dekadent si príde nasvoje. Kapela určite osloví nielen zarytých black metalistov, ale aj progress metalistov. Táto kapela bude umelecký zážitok. Melódia, melanchólia, beštialita - Dekadent!

Demonic Chorals (SK) - black-death metal warmachine
Kapela sa predvedie s komplet novým materiálom, novou show v životnej forme a nedá Vám ani na sekundu vydýchnuť. Pre ľudí, čo ešte nemali možnosť vidieť "démonikov" naživo, predstavte si slovenský Behemoth, prípadne Belphegor... a príďte.

Amortez (CR) - melodic black-death metal
Kapela Amortez už tiež pre fanúšikov na "metalových nociach" nie je nováčikom. Už raz ste sa mohli presvedčiť o kvalite brnenského komanda. Neboja sa experimentov a ich hudba sa pohybuje na pokraji žánrov black až heavy metal. Kto rád Cradle Of Filth, Dimmu Borgir... je tu Amortez.

Na festivale ďalej vystúpia:
Everlasting Dark (doom metal, Ceska rep.)
Silent Tears (gothic metal + covers Nightwish - Bratislava)
Moonfog (brutal death metal, PB)
Doomed (technical death metal, KNM)
HEOS (power-heavy metal, ZA)
Scarlet Wings (heavy metal, ZA)
Art Of Creation (progress power/trash metal, ZV)
Necro Anatomy (death-grind, KNM)
Face Of Agony (trash metal, PU)

Brány festivalu otvoríme o 13:00 hod.
Kompletné informácie o festivale získate na oficiálnej stránke: www.metalday.sk, prípadne na e-maily: info@metalday.sk.

Ďakujeme obci Radola, pani starostke, pivovaru Urpín, teamu Incipitum.sk a všetkým fanúšikom navštevujúcim naše akcie!



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits