č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

TOP FEST 2007 - NAPALM DEATH na Zelenej vode nebude!
zdroj Andrea Čurná, 8.6.2007 (aktualizované)



TOP FEST 2007
29. - 30. jún 2007
Zelená voda, Nové Mesto nad Váhom



S ľutosťou oznamujeme, že britská kapela Napalm Death zrušila svoje vystúpenie na tohtoročnom hudobnom festivale Topfest, ktorý sa uskutoční v dňoch 29. a 30. júna na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom.

Dôvodom rodinné problémy, kvôli ktorým nebude skupina hrať až do 3. júla. Namiesto skupiny Napalm Death vystúpi kapela BENEDICTION, ktorá pochádza z toho istého mesta a hrá rovnaký štýl ako Napalm Death.

BENEDICTION vznikli vo februári 1989 v zostave Paul Adams - basa, Darren Brookes - gitary, Peter Rew - gitary, Mark "Barney" Greenway - spev a Ian Treacy - bicie v anglickom Birminghame. Už svojim prvým demom "The Dreams You Dread" vydaným v roku vzniku vzbudili záujem u Nuclear Blast Records. Prvý album na seba nenechal dlho čakať. Vyšiel o rok neskôr, no hneď po jeho vydaní kapelu opúšťa spevák Barney a pridáva sa k oveľa lepšie rozbehnutým NAPALM DEATH. Debut bol kritikou prijatý kladne a tak zohnať nového speváka nebol problém. Stáva sa ním Dave Ingram. Kapela tvrdo pracuje a v roku 1991 sa dostáva na rozsiahle turné s BOLT THROWER a NOCTURNUS, na ktorom Dave naplno predvedie, čo sa v jeho hrdle skrýva. Medzi tým dokončili aj svoj druhý dlhohrajúci album "The Grand Leveller" Nasleduje turné s MASSACRE a neskôr s DISMEMBER, po ktorom kapelu opúšťa basák Paul Adams. V decembri 1991 nahrávajú EP "Dark Is The Season" pričom sa o basové party postaral gitarista Darren. EP obsahuje aj veľmi vydarenú cover verziu skladby "Forged In Fire" od ANVIL. V januári 1992 kapela vyráža na ďalšie Európske turné, tentokrát s BOLT THROWER a ASPHYX. Čoskoro nato sa im podarilo zaplátať dieru na poste basáka, keď sa tohoto nástroja chytil Frank Healy v tej dobe ešte člen CEREBRAL FIX. Nasleduje ďalší úspešný album "Transcend The Rubicon" z roku 1993 a vzápätí sa spolu s CEMETARY a ATHEIST zúčastnujú World Violation Tour, v rámci ktorého prekrižujú Európu, USA, Kanadu a navštívia aj Izrael. Po turné kapelu opúšta bubeník Ian Treacy a už na nasledujúcom EP The Grotesque - Ashen Epitaph ho plne nahrádza mladý, 18-ročný bubeník Neil Hutton. Jeho prvým "krstom ohňom" boli Nuclear Blast New Years Festivals v januári 1995, v rámci ktorých BENEDICTION navštívili aj Českú republiku. Medzi tým kapela dokončila svoj štvrtý album pomenovaný rovnako ako prvé demo "The Dreams You Dread". Nasleduje turné s DEATH, v roku 1998 piaty album "Grind Bastard" a niekoľko turné medzi inými aj ďalšia Eurépska šnúra s DEATH, ktorá bola zároveň poslednou pre Chucka Schuldinera. Kapelu opúšťa dlhoročný spevák Dave Ingram a pridáva sa k súputnikom BOLT THROWER. Náhradou sa stáva Dave Hunt. Zatiaľ posledným počinom z dielne BENEDICTION je album "Organised Chaos", ktorý vyšiel pod krídlami Nuclear Blast v októbri 2001.

zostava:
Dave Hunt - vokály
Darren Brookes - gitary
Peter Rew - gitary
Frank Healy - basa
Neil Hutton - bicie



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits