č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Arakain opäť koncertuje na Slovensku!
zdroj Peter Lehotský, 23.10.2007



Pri príležitosti štvrťstoročnice výnimočnej českej rockovej legendy vychádza v novembri výročné DVD a 2CD skupiny. Ešte pred tým však Arakain poteší svojich slovenských fanúšikov špeciálnymi koncertmi, na ktorých si spomínané DVD "Arakain XXV Eden" budú môcť v predpremiére zakúpiť.
Arakain, ktorý sa preslávil skladbami ako "Pán bouře", "Šeherezád", či slaďákom "Dál, dál se ptej" pred časom v českých televíziách bodoval s klipom "Vir" a momentálne nasadzuje novinku "Marilyn".
Po tom, čo pred pár rokmi zo skupiny odišiel jeden zo zakladateľov Aleš Brichta sa spevu ujala súčasná česká mediálna hviezda Petr Kolář. Ten nahral s Arakainom dva albumy - "Metalmorfoza" a "Warning!". Už viac ako dva roky za mikrofónom stojí fenomenálny Honza Toužimský, ktorý sa podieľal na zatiaľ ostatnom nosiči skupiny - albume "Labyrint". Spolu s bubeníkom Lukášom Doksanským sú rovnocennými partnermi zakladateľov tejto rockovej legendy - gitaristov Mireka Macha a Jiřího Urbana a basgitaristu Zdeňka Kuba.
Počas svojej kariéry získal Arakain niekoľko zlatých platní a ocenení. V roku 2000 boli jeho členovia poctení obdobou nášho Aurela - soškou Anděl.
Jesennú časť slovenského turné, ktorú absolvuje Arakain - rovnako ako počas piatich jarných koncertov - spolu so špeciálnym hosťom - domácou hard'n'heavy skupinou New Black Widow - nasleduje po úspešných vystúpeniach v Čechách a na Morave a pozostáva zo štyroch vystúpení:

30. 10. 2007 Bardejovské kúpele Msks
31. 10. 2007 Svidník klub Stará pekáreň
01. 11. 2007 Prešov Bizarre music café
02. 11. 2007 Košice ICCT
03. 11. 2007 Vráble KD Horný Oháj
04. 11. 2007 L. Mikuláš Route 66

Na záver série jesenných koncertov čaká skupinu v pražskom klube Retro Music Hall v piatok 8. novembra krst DVD so záznamom aprílového megakoncertu z Edenu. Arakain sa tam spolu so symfonickým orchestrom a hosťami, medzi ktorými nechýbali ani bývalí členovia skupiny - Aleš Brichta a Lucie Bílá. Iba skalní fanúšikovia si pamätajú, že táto popová diva so skupinou spievala v polovici osemdesiatych rokov.
Do konca roka sa Arakain na Slovensko vráti ešte raz: 30. novembra odohrá v Púchove spoločný koncert so škótskou legendou Nazareth. Tá tu vystúpi ako headliner podujatia Rockové mrazenie.

Odkazy:
www.arakain.eu
www.NewBlackWidow.com



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits