č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Program potvrdených koncertov Double Head Productions na I. polrok 2008
zdroj Double Head Productions, 19.2.2008



Uriah Heep (GB)
28.03., Bratislava – Divadlo Aréna

Uriah Heep je britská rocková skupina, založená roku 1969 v Birminghame. Niekedy sa o nich žartom hovorilo ako o "The Beach Boys hard rocku“,to pre ich melodické pesničky a viachlasé sprievodné vokály. Ich hudba je ale hlavne zhrnutím rôznorodých štýlov ako sú: progressive rock, hard rock, jazz a príležitostne aj country. Skupina dodnes aktívne koncertuje po celom Starom kontinente a jeden z jej nesmrteľných hitov Lady in Black je pevnou súčasťou playlistov väčšiny rádii na celom svete.



Gogol Bordello (USA)
09.04., Bratislava – Divadlo Aréna

Členovia kapely, ktorá vznikla v roku 1996 v New Yorku, pochádzajú z Ruska, Ukrajiny a Izraela. V pesničkách s punkovým základom znejú rómske rytmy. Ale aj ukrajinské melódie, občas prebleskne neskrývaná inšpirácia v reggae, alebo hardrocku. V Londýne pred 60 tisíc divákmi, počas koncertu Live Earth, pozvala Gogola k sebe na pódium aj Madonna aby spoločne predviedli temperamentnú cigánsku šou. Gogol Bordello nahrával aj s producentom Steve Albinim, známym zo spolupráce s Nirvanou, alebo Jimmy Pageom a Robertom Plantom.

Mladá Fronta Dnes:
„Jeden z nečekaných vrcholu festivalu Colours of Ostrava s charismatickým frontmanem - potomkem ukrajinských Romů Eugenem Hutzem. Tento energii nabitý koncert si nenechal ujít ani sám Robert Plant, který si potajmu fotil divoké běsnění kapely ze zákulisí.“



23.05., Bratislava – Divadlo Aréna
Glenn Hughes

Glenn Hughes sa preslávil už v 70-tych rokoch v kapelách Trapeze a Deep Purple. Trapeze sa tešili úspechu najmä v USA a jeho pôsobenie v Deep Purple mu zaručilo status celosvetovej hviezdy a pevné miesto v rockovej histórií. Glenn Hughes neťaží len zo svojej slávnej minulosti, ale už dlhšie zažíva veľmi plodné obdobie a kolotoč album - turné - album. Jeho blízky priateľ Chad Smith z kapely Red Hot Chili Peppers účinkuje na všetkých albumoch poslednej dekády a nie je jediným hviezdnym hosťom jeho projektov. Na albumoch mu hosťovali osobnosti ako John Frusciante ( Red Hot Chili Peppers ), Dave Navarro, či Jerry Cantrell ( Alice In Chains ). Úspešné boli aj dva spoločné albumi s Tonym Iommym (Blac Sabbat) a Joe Lynn Turnerom (Deep Purple, Rainbow, Y.J.Malmsteen). Glenn má aj u nás početnú skupinu fanúšikov, ktorú príde na Slovensko potešiť už tretí krát !



31.05., Bratislava – Divadlo Aréna
ASIA

Neopakovateľná príležitosť osláviť výročné turné najslávnejšej zostavy. Hovorí sa tomu „raz za život“!
Asia je progressive rocková superskupina, založená členmi skupín Yes, King Crimson, Emerson Lake and Palmer, Hold The Ladder, Uriah Heep, U.K. a The Buggles v roku 1981.
Eponymný debut Asia získal ohromný komerční úspech, keď sa udržal deväť týždňov v rebríčku časopisu Billboard a zaradil sa k najlepšie predávajúcim debutovým albumom histórie šoubiznysu. Single "Only Time Will Tell" a "Heat of the Moment" vystrelili na čelo Top 40 a stali sa obľúbenými „štadiónovými hymnami“ aj na športových podujatiach v zámorí. Nasledovné termíny Amerického turné v rokoch 1982 až 89 bolo beznádejne vypredané, na MTV dosiahli ich videoklipy najvyššie rotácie aby napokon Billboard vyhlásil Asiu „skupinou roku 1982“.

01.07., Bratislava - NTC Sibamac Aréna
STATUS QUO (GB)

Status Quo sú „pohodári“ bez zásadných hudobných ambícií, skladajú stále v rovnakom duchu a rozdávajú radosť aj energiu rockovo orientovaným fanúšikom po celom svete. Napriek tomu skupina, ktorá vznikla na predmestí Južného Londýna už v roku 1962 predala vo svojej histórií viac ako 100 miliónov nosičov. Úspech sa dostavil po prvý krát na konci šesťdesiatych rokov prostredníctvom prvých singlov „Pictures of Matchstick Men“ a „Ice In The Sun“, ktoré zabodovali v prvej desiatke britských hitparád. Už v roku 1974 vypredali 3x po sebe Wembley Arénu v Londýne. Osemdesiate roky sa nesú v znamení veľkých Európskych turné, najväčšie koncerty v Škandinávii boli poriadané len kvôli Status Quo. 13. júla 1985 piesňou Rockin’ all over the world“ otvorili festival Live Aid aby sa zároveň stala hymnou celého tohto projektu, známeho tiež pod názvom „Feed the world“.
V roku 1988 v rámci uvoľňovania napätých vzťahov medzi Západom a Východom SQ absolvovali 14 po sebe nasledujúcich koncertov na moskovskom štadióne Lužniky pre 300 000 divákov. V minulom roku kapela oslávila oficiálne 40 rokov existencie nabitým koncertným kalendárom, ktorého dozvuky nám „telecasterujúcich boogiemanov“ privejú druhý krát v histórií na Slovensko.

www.doubleheadpro.com



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits