č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Metalcamp 2008 news #4
autor Ivan Chytil, 26.2.2008




Metalcamp 2008
03.- 09. 07. 2008, Tolmin, Slovinsko
www.metalcamp.com



Hoci sa to nezdá, no program tohtoročného festivalu METALCAMP pomaly ale isto nadobúda definitívnu podobu. Dnešná ponuka pripomína návštevu hudobného lahôdkárstva. Posúdte sami.

TEXTURES. Vynikajúca partička z Holandska. Zmes death a progresívneho metalu. Tak približne. Dve podarené hudobné dietky za sebou a ďalšie na ceste. Tentokrát na veľkom pódiu a s poriadnym svetelným parkom nad hlavami. Už teraz sa môžeme tešiť.
www.texturesband.com

OPETH. Orchid, Blackwater Park alebo Deliverance. To asi každý pozná. Ale čo tak Watershed? Nič? Ale je to titul ďalšieho albumu tejto progresivnej kapely, ktorá sa po personálnych zmenách a výberových kompiláciách vracia na pódium v Tolmine. A tak je možné, že Mikael Akerfeldt zároveň s novým obsadením predstaví aj skladby z tohoto pripravovaného opusu.
www.opeth.com

MESHUGGAH. Kolektív týchto pánov zo Švédska je jasným dôkazom, že matematika môže byť agresívnejšie ako vrcholné bežecké výkony na gitarových pražcoch. Kto má rád krvavo brutálne obzénne hudobné postupy, môže spokojne krochkať blahom. Veď napokon, METALCAMP znamená peklo v raji. A s týmto kolektívom sa zaručene dostaví.
www.meshuggah.net

ARCH ENEMY. Kto by ich nepoznal. Svorku Angely Gossow a bratov Michaela Amotta a Chrisa Amotta. Melodický death metal s primerane smrtiacim ženským hláskom. Kapela naposledy vydala albu Rise of the Tyrant. Vystúpiť mali už v roku 2006, ale vtedy to nevyšlo.
www.archenemy.net

To je na dnes z hudobného lahôdkárstva všetko.

METALCAMP je viac ako fest. Okrem hudby ponúka mnoho ďalších atrakcií. Rafting. Horskú turistiku. Paraglading. Kúpanie a nočný bar so striptízom riamo na pláži. Proste metalové prázdniny.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits