č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


FAMAT 2008 - VÍŤAZNÉ TROFEJE
zdroj Agentúra DUNA, 21.3.2008



Šiesty ročník Festivalu AMAtérskej Tvorby je za nami. Do hudobného súboja sa 15. marca 2008 v Pube v Moravanoch nad Váhom zapojilo celkovo 12 hudobných zoskupení. Žánrovo rozličné formácie, s individuálnym prístupom k hudbe, si každá jedna získala fanúšikov v publiku. Hudobný maratón vypukol o 14-stej hodine popoludní a trval až do večerných hodín.

Šesťčlenná porota sa po živej diskusii nakoniec uzniesla na celkovom poradí súťažiacich. Súťažiaci, ktorí sa umiestnili na prvých štyroch miestach, boli ocenené výnimočnými cenami. Tie slávnostne odovzdal jeden z členov poroty - producent Sanchéz a prvým gratulantom bol aj hudobný hosť večera, česká skupina DOGA.

Náhodní známi, ako víťazi získali možnosť účinkovania na jubilejnom piatom ročníku výnimočného festivalu TOPFEST 2008, ktorý sa koná prvý prázdninový víkend na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom.

Netradične aj súťažiaci, ktorý sa umiestnil na druhom mieste, bratislavská formácia MANDRAOGRA, dostáva príležitosť predstaviť sa na najväčšom festivale na Slovensku - TOPFEST 2008.

Delirium3mans, súťažiaci, ktorý získal spomedzi všetkých súťažiacich tretie miesto, sa predstaví na štvrtom ročníku MYJAVAFESTU 2008, ktorý sa koná v ojedinelom prostredí amfiteátra Trnovce, 26. 07. 2008.

Šiesty ročník FAMATU je ojedinelý tým, že neocenil len zoskupenia na prvých troch miestach, ale ponúkol aj bonusovú cenu, ktorú získala skupina umiestnená na štvrtom mieste. Tou bola skupina In justice, ktorá sa vypraví reprezentovať samú seba a svoju tvorbu na český festival Noc plná hvězd.

Ostatní súťažiaci sa umiestnili v nasledovnom poradí:

1. Epiderm
2. Conspiracy theory
3. Anonym kids
4. Živý plot
5. Black jack
6. Jem jam
7. Mocca chino
8. Klinika

Všetkým patrí vďaka a obrovské uznanie. Snaha o sebavyjadrenie prostredníctvom hudby je o životnej ceste a filozofii. Hudba je univerzálnym jazykom, ktorý nás spája. O rok sa tešíme, že sa opäť zídeme, tentokrát už pri siedmom ročníku Festivalu AMAtérskej Tvorby.

www.agenturaduna.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits