č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


HODOKVAS 08: I AM X sa vracia na Hodokvas!
zdroj Nova Music Entertainment Slovakia, 15.4.2008 (aktualizované)



PIEŠŤANY / BRATISLAVA - Festival Hodokvas už o tri mesiace ponúkne prehliadku skutočne pestrej hudobnej tvorby. Jednou z najnovších ozdôb, ktoré zažiaria 4. - 5. júla na letisku v Piešťanoch je anglický projekt I AM X. Navyše Hodokvas do konca marca (čiže už iba v pondelok) ponúka špeciálnu akciu na vstupenky - ku každému lístku na Hodokvas dostane "hodokvasník" vstupenku na augustový Minikvas zadarmo!
Chris Corner, stojaci za štyrmi písmenkami, je uznávaným anglickým hudobníkom a producentom. Na vrchol alternatívnej hudobnej scény sa vyšvihol vďaka svojmu prvému projektu Sneaker Pimps. Ako skvelý producent sa ukázal pri tvorbe troch albumov spriaznenej skupiny Robots in Disguise, no v roku 2004 sa definitívne našiel v projekte I AM X, ktorý mu sedí najviac. Výsledkom je skvelý debutový album Kiss & Swallow a ešte lepší počin z jesene minulého roka The Alternative. I AM X je pre Hodokvas 08 dôkazom tradície: každoročne sa organizátori vracajú k jednej - dvom kapelám z predošlých ročníkov, ktoré zanechali najlepší dojem. Pre tento rok si do úlohy "navrátilca" zvolili práve I AM X, ktorý sa na Hodokvase ukázal v roku 2006.
Program Hodokvasu dopĺňajú aj stúpajúce hviezdy slovenskej alternatívnej scény Kvety Nikotínu. Zaujímaví sú nielen jedinečným hudobným prejavom, ale najmä silnými textami plnými úprimných výpovedí a farebných obrazov. Ich ostatný album Hnusné básne je voľne stiahnuteľný na ich webstránke, čo dokazuje snahu skupiny o absolútnu nezávislosť. Nezávislosť na manažéroch, producentoch či promotéroch, skrátka: absolútnu nezávislosť v tvorbe.
Hudobný program Hodokvasu je už teraz dosť "hustý". Cypress Hill, Sex Pistols, I AM X, The Car is on fire či Visionary Underground feat. Dr.Das sú doteraz zverejnenými zahraničnými ťahúňmi, česko-slovenskú scénu budú reprezentovať Monkey Business, Čechomor, Polemic, Puding Pani Elvisovej, HT, Lavagance, Hypnotix, Slobodná Európa, Kvety Nikotínu, HC3, The Switch, Karpina, The Swan Bride, Punkreas či Mäso.

Vstupenky:
V predaji v sieti Ticketportal sú dvojdňové permanentky za 1.299,- Sk a jednodňové lístky za 999,- Sk. Do konca marca platí špeciálna ponuka: Každý, kto si kúpi permanentku na Hodokvas, získa buď vstupenku na augustový Minikvas zadarmo. Držitelia kariet ISIC, ITIC a Euro 26 môžu získať permanentku na Hodokvas za sympatických 1.150,- Sk. Jednotlivé akcie nemožno navzájom kombinovať. Vstupenky sú na Slovensku a v Čechách v predaji v sieti Ticketportal, v Českej republike a na Morave získate vstupenky aj v sieti Ticketpro. V Rakúsku a Nemecku vstupenky získate v sieti Oeticket.

Videoklip President - I AM X:
www.youtube.com/watch?v=_ReYMAuHZ0g

Viac info:
www.hodokvas.sk
www.myspace.com/hodokvas

Line up:
Cypress Hill (usa) * http://www.cypresshill.com
Sex Pistols (uk) * http://www.sex-pistols.net
I AM X (uk) * http://www.iamx.co.uk
Visionary Underground feat. Dr.Das (uk) * http://www.visionaryunderground.com
Monkey Business (cz) * http://www.myspace.com/monkeybusinessprague
Polemic (sk) * http://www.polemic.sk
Čechomor (cz) * http://www.cechomor.cz
Slobodná Európa (sk) * http://www.myspace.com/slobodneuropa
Lavagance * http://www.myspace.com/lavagance
PPE * http://www.myspace.com/pudingpanielvisovej
The Car is on fire (pl) * http://www.thecarisonfire.com
The Switch (cz) * http://www.myspace.com/theswitchczech
HT * http://www.myspace.com/hotentoten
Karpina * http://www.karpina.sk
The Swan Bride * http://www.myspace.com/theswanbride
HC3 (cz) * http://www.myspace.com/hc3
Hypnotix (cz) * http://www.hypnotix.cz
Kvety Nikotínu *
Punkreas * http://www.myspace.com/punkreasband
Mäso * http://www.meso.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits