č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Brainwashing fest 2008
zdroj Pavol Šebesta, 21.4.2008











Jubilejný 10. ročník za účasti TRAIL OF TEARS, ENSOPH, RASTA, SSOGE a ďalších troch skupín sa uskutoční 10. mája 2008 v Skalici, ktorá je dostupná aj pre priaznivcov z Čiech a Moravy. V zabehnutom klube Orlovňa nebude chýbať profesionálny zvuk, osvetlenie a rozsiahly dvor pod starobylými hradbami, ktorý poskytne priestor pre stánky s občerstvením a všetkým čo k tomu patrí.

Headlinerom sú Nóri TRAIL OF TEARS, ktorí patria nepochybne k hlavným pilierom (nielen) severskej gothic metalovej scény. Ich poňatie hudby patrí k tým najextrémnejším v tomto ranku, čo jasne dokazujú aj na aktuálnom počine "Existentia". Gothic metal obohatený o štipku black metalu pôsobí v podaní Trail of Tears veľmi energicky.
Prvopočiatky skupiny siahajú do roku 1994. Do dnešných dní majú na svojom konte 5 albumov, pričom medzi najvýznamnejšie a na scéne prelomové patrí album "A New Dimension of Might" z roku 2002.
Trail of Tears taktiež často koncertujú, zúčastnili sa najväčších festivalov a na konte majú niekoľko tourné. Na Európskej púti nechýbali po boku kolegov Therion, Tristania a ďalších. Začiatkom tohto roku absolvovali svoje prvé Severoamerické turné v pozícii headlinera. Turné pozostávalo z 22 zastávok po Kanade, USA a Mexiku. Partia okolo Ronnyho Thorsena vystúpi na Slovensku vôbec po prvý krát!

ENSOPH patrí medzi unikátne zoskupenia minimálne na európskej pôde. Zasvätení určite potvrdia, že sa jedná o poprednú a celosvetovo uznávanú skupinu na avantgardnej scéne. V hudbe Ensoph sa prelína veľké množstvo hudobných štýlov a vplyvov. Vlastný moderný sound obohacujú o nové netradičné nástroje a vsuvky, nad ktorými dominuje pre Ensoph identický neustále sa meniaci vokál. Imidž skupiny za hudbou v ničom nezaostáva. Inováciu, originalitu a nevšednosť je skrátka cítiť všade. Skupina aj napriek svojej bohatej histórii ešte nikdy nevystupovala v žiadnom z okolitých štátov. A práve preto bude ich show špeciálna pre obe strany. Nechajme sa prekvapiť, čo nové si pre nás pripravia na pódiu!

RASTA - služobne najmladšia skupina na Brainwashingu, no aj napriek tomuto faktu majú skúseností a úspechov na rozdávanie. V krajinách bývalého Sovietskeho zväzu patria k absolútne najagilnejším a najpopulárnejším spolkom. Časté koncertovanie s celosvetovo uznávanými skupinany dopĺňajú o výjazdy do štátov EU, kde sa predstavujú na najväčších festivaloch. U nás sú známi hlavne z účinkovania na českých festivaloch Masters of Rock a Brutal Assault, na ktorých si získali početnú základňu fanúšikov. Rasta má na svojom konte 4 albumy, pričom ich posledný počin dostal udelené 3 národné nominácie.

SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY - Čo ešte napísať o jednej z najpopulárnejších českých skupín? Za všetko hovorí množstvo koncertov a ocenení. Určite nebudú chýbať staré dobré hity, ale i úplné novinky z pripravovaného CD. Ich štvrté vystúpenie na Brainwashingu!



GRENOUER - uznávaná a veľmi rešpektovaná skupina hlavne doma v Rusku, kde patrí vôbec k najstarším metalovým kapelám. Prvé skúsenosti začali zbierať už v roku 1992, kedy produkovali gore death metal. Súčasná tvorba má modernejšiu tvár, ktorá je naklonená k velikánom ako Meshuggah, Pantera, Fear Factory. Grenouer predstavia aktuálnu novinku "Lifelong days", ktorá vychádza práve v máji pod krídlami Locomotive Recods. O týchto skúsených "mazákoch" budeme ešte veľa počuť!

Z domácej scény sa predstavia black metalový THE CRYPT. Nebudú chýbať nové songy za asistencie nového gitaristu. Na pódiá sa vracajú po viac ako ročnej pauze!
Zdá sa to neuveriteľné, ale vznik úderky DMC sa datuje už na rok 1989. Môžete sa tešiť na šťavnatý Death Mosh Core v rýchlejšom tempe.
Všetko toto prebehne 10. mája v Skalickej Orlovni. Tešíme sa na stretnutie a oslavu 10-tych narodenín! Vzhľadom k častým otázkam ohľadnom rezervácie vstupeniek, spúšťame túto možnosť na našich stránkach, na ktorých nájdete aj ďalšie potrebné informácie - www.brainwashing.url.sk.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits