č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

ANTITREND & BIZARRE LEPROUS FEST IV.
autor Tomáš, 30.4.2008



ANTITREND & BIZARRE LEPROUS FEST IV.
CEPHALOTRIPSY (USA), CONDEMNED (USA), SPLATTERED MERMAIDS (SWE), CEREBRAL TURBULENCY (CZ), PIGSTY (CZ), MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY (CZ), SHEEVA YOGA (CZ), CRANIOTOMY (SK), PSYCHOTIC DESPAIR (CZ), ŠKODA 120 (CZ), OPITZ (CZ), SPINELESS FUCKERS (CZ), D.E.O.A.G. (CZ), VICTIMS (CZ), BABAYABA (CZ), ANAALIA (CZ)
14.6.2008, Žabčice u Brna (CZ), vlez: 250Kč, zač.:13:00, info: antitrend@seznam.cz, www.myspace.com/antitrendparties



Haló, haló, priatelia ovracaných trenírok, smradľavého dychu a závislostí na celý ďalší život. Známi manekýni Poláček (Bizarre Leprous Production) a Reef (Spineless Fuckers, Mincing Fury.., Incipitum) navarili po štvrtýkrát zostavu, ktorá i bez klystíru rozhýbe telesné metabolity k aktivite. Reč je o Antitrend & Bizarre Leprous festivale konanom tradične neďaleko Brna v dedinke Žabčice. Jedna z netriezvych hypotéz napovedá, že dedinu tvorí ulica, na ktorej konci dostanete do hlavy o pár decibelov viac a ujde sa vám i čosi tuhšie na zahriatie živočícha. A čo je za plotom areálu? Tam bude more, no a za morom ďalší plot a za ním bude asi koniec sveta. Skrátene, z Brna 25 minút vlakom južným smerom a duch borovičky napovie ako si z jednej ulice vybrať tú správnu; smerom od poľa, až k bráne areálu.

Hlavnými ťahúňmi štvrtého ročníka majú byť hostia Cephalotripsy a Condemned z amerického San Diega. Pre milovníkov zaoceánskych zahuhlaných kanálov ide o zásah do čierneho, inak pomerne prehliadnuteľné kapely, ktoré však naživo sľubujú ráž sily Devourment.

Vrchol festivalu tak môže skončiť v rukách ostravských jogínov Sheeva Yoga, ktorí majú na konte nový divoký materiál. Nemenej zaujímavým bude death/grind v podaní pražských Psychotic Despair. Tí, ktorí nezabudli na vydarenú bodku za minuloročným Obscínom, majú určite vyjasnené. Z brutálnych vôd vplávajú do Žabčíc aj slovenskí Craniotomy, čoby tretí "americký" hosť festivalu a do grindcorovej zátoky doplachtia aj Opitz s plavidlom značky Cerebral Turbulency.

Mincing Fury..., Pigsty a Splatered Mermaids netreba vzhľadom k pozícii stálic festivalového inventáru podrobne rozpitvávať. Micinky majú za sebou rozpad a viaceré personálne zmeny, očakávania sú najvyššie. Pigsty spoľahlivo zabávajú vždy a všade, čakajte preto priamu ranu petangovou guľou medzi oči. No a švédske "rozšmelcované" morské panny Splattered Mermaids dobijú po tretíkrát Žabčice, tentoraz s novinkou u Bizzare Leprous Production.

Aby toho na jeden festivalový deň nebolo málo, zostavu doplnia automobiloví veteráni Škoda 120, tanečné kreácie prídu rozvinúť Spineless Fuckers a primitívnym gore vytrápia Destructive Explosion Of Anal Garland. Tešiť sa však môžete aj na pomerne neznámu elektrosmršť Babayaba, plus ďalšie kapely, doplnky, distrá či dnes ešte neočakávané zmeny v programe.

Antitrend & Bizarre Leprous festival je o zábave v kruhu známych ľudí či už na pódiu alebo pod ním, či už s borovičkou alebo bez nej. Práve bezprostrednosť je kľúčom úspechu, dôvodom pre opakovaný návrat a tiež príčinou pre premiérovú návštevu Žabčíc. Po minuloročných skúsenostiach platí odporúčanie zobrať vege-chálku so sebou.

Obrazová príloha na záver článku:

1. Topi zviera inciborovičku, tradícia lahodného dúšku na pódiu bude dodržaná aj tento rok!


2. Antitrend & Bizarre Leprous festival podporuje stagediving..


3. ..aj stagefalling..


4. ..občas dokonca stagedancing.


5. Varím, varíš, nevaríme bez živočíšnych prísad.


6. Nocľaháreň alebo kam sa čelo uloží na spánok.


7. Improvizované pončá.


8. Prvý vlak stále za obzorom.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits