č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Apocalyptic Doom Festival vol.2
zdroj Apocalypse Entertainment, 2.5.2008



Apocalyptic Doom Festival vol.2
Esoteric (Funeral Doom Metal Legend, UK)
Gallileous (Forgotten Funeral Doom Pioneers, POL)
Korium (Melancholic Black / Doom Metal, SK)
klub Lúč - Trenčín (SK)
26.5.2008, 20.00, 200Sk



Slovenskú Republiku poctí svojou návštevou ďalšia legenda metalového žánru. V tradícií nastolenej prvým Apocalyptic Doom Festivalom sa bude pokračovať zhruba o tri týždne neskôr v trenčianskom klube Lúč. Namierené tam majú predovšetkým britskí velikáni funeral doom metalu, celosvetovo uznávaní Esoteric. Kapela sa pri príležitosti vydania nového albumu vydáva po rokoch na menšie európske turné, pričom jej jedinou zastávkou v strednej a východnej Európe bude práve Trenčín. Esoteric je známy predovšetkým vďaka svojej originalite a nenapodobniteľnosti nimi hraných melódií, pohlcujúcej atmosfére a pedantným prístupom ku komponovaniu. Aj vďaka tomu je ich živé hranie minimálne rovnako hodnotým zážitkom ako počúvanie štúdiovej nahrávky, možno dokonca bohatšie o v tejto hudbe tak potrebnú intenzitu, cit a uveriteľnosť. Meno ďalšej kapely večera ostalo takmer dve desaťročia zabudnuté, z vôd letargie sa po dlhom spánku prebudil poľský Gallielous. To, že 15 ročný oddych tomuto zoskupeniu prospel, dokazuje aj aktivita, ktorou v súčasnosti hýria. Pokiaľ máte radi ponurú hudbu legiend Pantheist alebo Unholy, zrejme prídete na chuť aj soficistikovanému skĺbeniu citeľných vplyvov práve vyššie zmienených ikôn žánru. Domáce Korium otvorí tento melancholický večer a aj vďaka ich depresívnemu black metalu sa koncert dočká miernej žánrovej diferenciácie čo do výrazových prostriedkov.

Na pondelok 26teho mája sa teda datuje prvý a zároveň posledný koncert legendárneho Esoteric na Slovensku. Ak patríte k priaznivcom tohto okrajového žánru a máte v obľube i jeho vrcholných predstaviteľov, nemali by ste si nechať ujsť príležitosť vidieť ich naživo. Nemusela by sa totiž už nikdy opakovať.

Užitočné odkazy:
www.apocalypse.sk
www.myspace.com/apocalypsesvk
www.myspace.com/apocalypsebooking
www.klubluc.sk

www.myspace.com/esotericuk
www.myspace.com/gallileous
www.myspace.com/korium



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits