č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Sonata Arctica. Fínski melodicko metaloví králi naozaj kraľujú!
zdroj Michal Očovan / EPG Rock On!, 23.9.2009



Jedna z najlepších metalových kapiel Fínska, ktorá ku nám dorazí na svoj vôbec prvý koncert na Slovensku až tento rok, dosiahla albumom "The Days Of Grays" zlaté ocenenie v rodnom Fínsku už v deň vydania !!! Predať 15.000 kusov CD v krajine, do do počtu obyvateľstva porovnateľnej so Slovenskom, je v dobe keď sa CD nepredávajú, naozaj husárskym kúskom ! Aj to naznačuje, že album sa po koncepčnej a hudobnej stránke vydaril. Album zberá skvelé kritiky na všetkých frontoch, spokojní sú kritici aj fanúšikovia. Po hudobne odlišnom albume "Unia" (2007) sú to zas Sonata Arctica a naživo sa teda už teraz môžete tešiť na ich nefalšovanú šou plnú energie, ale aj precítené balady, ktoré tak úprimne skladá mozog kapely a spevák, mimoriadne talentovaný Tony Kakko.

Odhliadnuc od mierne iného smerovania Unie, táto sa vo Fínsku blíži ku platinovému oceneniu, čo je v krajine tisícich jazier výsadou kapiel ako Nightwish, alebo samostatne pôsobiacej Tarje Turunen. Takže, zahoďme predsudky, že heavy metal je menšinový žáner - neplatí to už od konca 60tych rokov, kedy túto scénu začali budovať velíkáni ako Led Zeppelin, Deep Purple, Judas Priest či neskôr Iron Maiden!!!

Sonata Arctica odohrá slovenský koncert v hale Cassosport v Košiciach dňa 14.11.2009. Vstupenky sú v predaji v sieti TICKETPORTAL.

EPG Rock On! - concert, promo and booking agency
www.epg.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits