č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Sceptic – legenda poľského technického death metalu v Košiciach!
zdroj EPL Agency, 2.11.2009



Dňa 20.11.2009 sa v Košiskom klube Collosseum o 18-tej hodine objaví vcelku zaujímavá zostava kapiel. Tento krát sa bude jednať o kombináciu melodického death metalu a Grind Core-u. O koho ide?

Ako headliner piatkového večera sa predstaví poľská, pomaly už kultová svorka SCEPTIC, v ktorej sa všetko točí okolo človeka menom Jacek Hiro. Tento pán má na svedomí účinkovanie v takých kapelách ako VADER, DIES IRAE, DEVILIN, NEVER,či VIRGIN SNATCH. Tento človek je právom považovaný za poľského Chucka Schuldinera a riffy, ktoré produkuje majú neopísateľný charakter a atmosféru. Kapela, ktorá je podľa môjho názoru veľmi nedocenená, vznikla v roku 1994 a má na svojom konte 4 štúdiové záseky a nespočetné množstvo koncertov, či už v Poľsku alebo na zahraničných pódiách.SCEPTIC ako taký, by nemal byť pre košické publikum až takou neznámou, keďže sa pred košickým publikom predstavil ešte v časoch fungovania DK Myslava.

Ako support sa predstavia slovenské kapelky DEATH REVIVAL, ATTACK OF RAGE a ANGELIC EMBRACE IN THE NEST OF DEATH.

Myslím si že kapelku Death Revival z Bratislavy nie je nutné nejako extra predstavovať. Všetko čo títo páni robia sa samozrejme(kto by to čakal podľa názvu :-D) točí okolo kultovej americkej svorky DEATH, ktorí sú všeobecne pokladaní za jedných zo zakladateľov žánru. Myslím, že sa všetci môžeme tešiť na songy, ktoré by mali byť notoricky známe každému, kto ku Death Metalu aspoň pričuchol. Kapela veľmi dôverne napodobňuje repertoár už vyššie spomínanej legendy a je sa načo tešiť. Povedať môžu tí, ktorí už mali tú možnosť vzhliadnuť jeden z najlepších DEATH revival v rámci Slovenska a Česka!

Ďalšou z kapiel bude grind-coreová mašinéria z názvom ATTACK OF RAGE. Chalani majú na konte jeden štúdiový počin pod názvom GRINDPEACE, vydaný pod českým labelom Grodhaisn Productions a množstvo koncertov v rámci Slovenska a Českej Republiky. Môžeme sa tešiť na chorobné rýchlosti, HC skákačky a ostatné zverstvá, ktoré nepochybne ku žánru akým grindcore je patria.

A ako prví sa pred košíckým publikom predstavía prešovskí ANGELIC EMBRACE IN THE NEST OF DEATH. Death Metal v pravom slova zmysle, ktorý nenechá nikoho chladným a kúsky mäsa budú lietať všade.

SCEPTIC
www.myspace.com/scepticpl
DEATH REVIVAL
www.myspace.com/deathrevivalba
ATTACK OF RAGE
www.myspace.com/attackofrage
ANGELIC EMBRANCE IN THE NEST OF DEATH
www.myspace.com/angelicembraceinthenestofdeath

20.11.2009
KOŠICE – COLLOSSEUM CLUB
začiatok : 18hod
vstupné : 5e
www.myspace.com/eplconcertagency



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits