č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Koncert SWALLOW THE SUN, INSOMNIUM v Bratislave
zdroj Apocalypse Entertainment, 12.11.2009



SWALLOW THE SUN (FIN), INSOMNIUM (FIN), OMNIUM GATHERUM (FIN), GALADRIEL (SVK)
BRATISLAVA (Randal Club)
15. 12. 2009 – 18:00 // 19:00



Fínska melodika, podmanivá atmosféra a melanchólia v bratislavskom klube Randal. Tri rozdielne skupiny, tri rozdielne formy vyjadrenia, jedna obrovská aura, ktorá ich spája. Aj takto by sa dal charakterizovať večer na čele s poprednými a populárnymi zástupcami svetovej doommetalovej scény - SWALLOW THE SUN. Tí prídu do Bratislavy predstaviť svoj nový album „New Moon“ a odohrať vôbec prvy koncert na Slovensku. Citlivá kombinácia melodického death metalu s doomovými náladami a pomalým tempom už teraz sľubuje intenzívny zážitok. Ak ste si ich nechali ujsť na festivale Brutal Assault kvôli intenzívnemu dažďu, SWALLOW THE SUN vám ponúkajú druhú šancu tento omyl napraviť. Ich krajania INSOMNIUM prichádzajú na Slovensko s rovnakým posolstvom. Novinka „Across the Dark“, ktorú vydali u Candlelight Records, je nasiaknutá podobne magickou atmosférou ako ich predchádzajúce nahrávky a podobné vyžarovanie sa od nich dá čakať aj naživo. INSOMNIUM nehrajú obyčajný melodic death metal, disponujú akousi nadhodnotou a aj preto je ich vystúpenie spájané s veľkými očakávaniami. Trojlístok zahraničných mien dotvárajú OMNIUM GATHERUM, rozhodne však nie sú len kapelou do počtu. Aj oni svoju hudbu stavajú na vkusnej melodike, osobných pocitoch a skvele zapadnú do atmosféry koncertu. To isté sa dá povedať aj o otváracej skupine večera, darkmetalových GALADRIEL. Žijúca legenda slovenského metalu má ešte stále čo povedať a aj vďaka svojim profesionálnym vystúpeniam patrí medzi to najlepšie, čo z tunajšej scény vzišlo.

Ak si nechcete nechať ujsť ani jednu z uvedených kapiel, príďte 15. decembra do Randal clubu. Lístky na toto podujatie dostanete v hodnote 12 EUR v sieti Ticketportal, vstup na mieste vás bude stáť 14 EUR. Kapacita je limitovaná na 400 platiacich návštevníkov.

Užitočné odkazy:
www.myspace.com/apocalypsebooking
www.ticketportal.sk
www.randalclub.eu

www.myspace.com/swallowthesundoom
www.myspace.com/insomniumband
www.myspace.com/omniumgatherum
www.myspace.com/galadrielmetal



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits