č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Fínski Stratovarius 28.januára v Bratislave!
zdroj Michal Očovan / Agentúra EPG Production, 16.11.2009



Fínska legenda melodického metalu začala svoju púť za slávou už v roku 1984 ešte pod názvom “Black Water”, kde o rok neskôr vymenil bývalého frontmana gitarista a spevák Timo Tolkki. Ten sa stal hnacím motorom a mozgom kapely na dlhých takmer 14 rokov. Vniesol do hudby Stratovarius nielen rockové prvky, ale taktiež veľa neo-klasiky. Hudbu ako aj texty písal sám až do roku 1994 kedy sa ku kapele pri nahrávaní štvrtého albumu pridal natrvalo spevák s obrovskou charizmou - malý-veľký muž Timo Kotipelto.

Album “Fourth Dimension” už predznamenal úspešnú kariéru fínskych melodikov. Po ňom nasledovala štvorica albumov “Episode”, “Visions”, “Destiny” a “Infinite”, s ktorými si kapela získavala čím ďalej tým viac fanúšikov na celom svete. Tento rok vydávajú svoj nový album s názvom “Polaris”, ktorým sa vracajú naspäť na koniec 90-tych rokov ku štýlu, ktorý si u Stratovarius fanúšikovia obľúbili najviac. A tak po rôznych experimentoch s progresivitou môžeme opäť počú vať tie obľúbené silné a energické paľby na aké sme boli zvyknutí.

Stratovarius navštívia našu krajinu opäť 28.januára 2010 v Bratislave čo je určite pre mnohých skalných fanúšikov veľmi potešujúca správa.

Viac informácií o koncerte
EPG Rock On! - concert, promo and booking agency
Viac info: www.epg.sk, 0907/429 059



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits