č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Timo Tolkki v Bratislave
zdroj Michal Očovan / EPG Rock On!, 22.3.2010



TIMO TOLKKI - „Music Beyond Infinity Masterclass World Tour 2009-2010“
3.4.2010 – BRATISLAVA – MAJESTIC KLUB (exBABYLON)

Info: epg@epg.sk, www.epg.sk, www.openrock.sk
Vstupenky v sieti: www.ticketportal.sk , Openrock a EPG (epg@epg.sk, 0915 844 154)



Timmo Tolkki Masterclass 3.4.(sobota) 2010:
Neobvyklé na Slovensku avšak o to atraktívnejšie.

Zároveň posledná šanca pre kapelu stať sa doprovodom pre Tima Tolkkiho pri jeho "minishow" - 60-90 minútovom koncerte zloženom hlavne zo Stratosongov, ktorý bude nasledovať po gitarovej škole jedneho z 100 najrešpektovanejších gitaristov na svete.

Timo Tolkki (Revolution Renaissance, ex-STRATOVARIUS)

To čo znamenal pre gitarový svet Yngwie Malmsteen v 80-tych rokoch, to znamenal v deväťdesiatych a naďalej znamená pre túto komunitu Timo Tolkki. Stal sa synonymom neskutočne rýchlej hry, prstokladu a sólovania. Každý mladý fínsky gitarista prisahá na Timovu hru a aj v najznámejších kapelách jednoducho, či sa to kapelám páči alebo nie, počujete Timov gitarový riff, alebo stupnicu. Najistejšie je to ak si pustíte nahrávku Nightwish alebo Sonata Arctica prípadne Children of Bodom... Timov nepopierateľný prínos do powermetalovej hudby je aj adaptácia spinetového zvuku kláves, čo zmenilo tvár v podstate všetkých kapiel od nástupu Stratovarius do 1. ligy v rokoch 1996-7. Dovtedy len horšie rešpektované klávesy v metalovej kapele už majú svoje neodmysliteľné miesto v každom takomto zoskupení...

Viac ako 2,5 milióna albumov predal Timo Tolkki ako šéfskladateľ skupiny STRATOVARIUS. Po odchode od nich vzal na seba ťažké bremeno – začal s novou skupinou pod novým názvom a svojim ex-kolegom nechal možnosť používať názov Stratovarius. Aktuálne s kapelou Revolution Renaissance nahráva vo veľmi krátkom období už tretí album a pomedzi to absolvúva turné pod názvom: „Music Beyond Infinity Masterclass World Tour 2009-2010“ ktorého exkluzívnou zastávkou je v strednej Európe práve Slovensko. Podobne ako koncerty Gamma Ray (26+27+28.2.) , aj Timova show je v okolitých krajinách špeciálny. Aspoň pre Čechy, Poľsko a Slovensko... Ako inak, agentúra EPG pripravila zase exkluzívny kúsok, ktorý však nepatrí do štandardných koncertov, ale do série Masterclass, čo je niečo ako hudobná škola – predvedenie gitarovej hry. Po lekcii gitarovej hry, určenej širokej verejnosti tak, ako virtuózom hry na tomto nástroji, bude nasledovať60-90 minútové vystúpenie Tima Tolkkiho s vybranou domácou kapelou a skladbami od Stratovarius, Revolution a jednou zo sólového albumu Tima (album Hymn To Life – nádherná Key To the Universe, ktorú v originále hosťovsky naspieval nenapodobiteľný Michael Kiske!).

NIE BEZ ZAUJÍMAVOSTI JE, ŽE NA TOTO TURNÉ V BRAZÍLSKEJ ČASTI CHODILO 1800-2500 ĽUDÍ A NIEKTORÉ KONCERTY TAM BOLI VYPREDANÉ !!!
Maličkým prepojením s ďalším koncertom EPG – Karel Gott vo Zvolene 20.4. je, že Timo Tolkki je zať maestra Karla Gotta a priateľ jeho dcéry Dominiky :-)
Taktiež vystúpenie zmieňovaného speváka Michaela Kiskeho bude nasledovať v auguste 2010 po 17 (!!!) rokoch od jeho odchodu zo scény !!!

Koncert sa na požiadanie interpreta uskutoční v rovnakom mieste ako hudobná škola. Vstupenky by mali byť diferencované, avšak manažment to nechal na usporiadateľa.
Na koncert si dovolíme pozvať aj ďalšieho guitar-hero-a - Rolanda Grapowa (Masterplan, ex-Helloween). Keď špecialitka, tak poriadna...

Za Timove majstrovstvo hovorí aj citát gitaristu Alkehol - Oty Hereša po pražskom koncerte Stratovarius v roku 2000...: Zo zvedavosti som si zastal čím najbližšie k Tolkkimu. S úžasom som sa pozeral, s akým kľudom ten chlap hrá svoje prakticky nehrateľné riffy a sóla „takřka s jedním prstem v nosu a jěště se při tom usmívá... neuvěřitelný a šílený !!!“



Zásluhou EPG a ich snahy urobiť z každej akcie čo najpríťažlivejšiu bola rozohraná hra medzi par excellence spevákom Andre Matosom, Timom Tolkkim a v náznakoch Karlom Gottom.

Karel Gott, ako je známe, je svokrom Tima Tolkkiho. Cez komunikáciu EPG sa stretávajú zaujímavé infos... EPG oznámi Timovi, máme aj tvoju show, aj Karlovu … Timo dá pozdraviť Karla Gotta ale aj s údivom sa pýta: Andre Matos bude v Bratislave cez moju guitar school ? To je fantastické !!! Andre pritom už pred týždňami prejavil záujem na tejto akcii sa podieľať....
Takže dávame dokopy podmienky aby sa toto (okrem SK nikde inde) predstavenie uskutočnilo práve a iba len v Bratislave.

Pretížny TOP 100 2009 gitaristov za rok 2009 už eviduje aj meno Timo Tolkki. Vzhľadom na mená ktoré obsahuje, je celosvetovo pozícia v TOP100 určite nielen prestížou ale aj dôkazom, že daná osobnosť je prínosom a rešpektovanou osobou. Ak sa nachádzate v zozname, kde pred vami figurujú mená ako Hendrix, Clapton, Knopfler, May, Gilmour, Santana, Blackmoore, Harrison, Schenker, Richards a za vami novodobí ako Turilli, Laiho (Children of Bodom, FIN), alebo Limatainen (Sonata Arctica, FIN) a Kravitz (Lenny), musí to byť nielen dobrý pocit, ale aj záväzok.

Preto je koncert/gitarová škola Tima Tolkkiho jedinečnou príležitosťou pre hráčov gitarovej hra sa zdokonaliť, a pre bežných fanúšikov Stratosongov, prežiť Tilkkiho riffovanie s bleskurýchle sóla na jednej akcii naraz !

Viac informácií o koncerte:
EPG Rock On! - concert, promo and booking agency
Viac info: www.epg.sk, 0907/429 059



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits