č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Gorgoroth v Bratislave
zdroj Openrock, 15.11.2010



Už čoskoro na Slovensko zavíta kontroverzná Nórska black metalová kapela Gorgoroth, ktorej názov je prevzatý z diela J.R.R. Tolkiena – Pán prsteňov (Gorgoroth - pláň strachu). Založil ju Infernus, Hat a Goat v roku 1992 a o kvalite ich hudby svedčí aj to, že to bolo v čase kedy vzniklo mnoho úspešných black metalových kapiel (Burzum, Mayhem, Immortal...) a aj napriek tomu sa Gorgoroth stále držia na scéne.

Po prijatí basgitaristu Kjettar-a vzniklo ich prvé demo A Sorcery – Written in Blood. Po tom čo prešlo obsadenie členov v kapele niekoľkými zmenami, v roku 1994 podpísali Gorgoroth svoju prvú zmluvu pre Embassy a vznikol skvelý kultový album Pentagram. O rok neskôr po ďalších zmenách v zostave kapely podpísali zmluvu s Malicious Rec. a vznikol album Antichrist, po ktorého vydaní odštartovali turné po Nórsku a Anglicku, ktoré im definitívne zaistilo slávu. Od roku 1997 kapela prešla „tradične“ mnohými personálnymi zmenami, no napriek tomu sa im podarilo vydať ešte ďalších šesť úspešných albumov, z ktorých posledný, Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt, vyšiel len pred rokom.

Taktiež sú známe ich povestné vystúpenia, ktoré sú pre metalových fanúšikov a všetkých ľudí, ktorí ocenia akúkoľvek zaujímavú show určite doslova nezabudnuteľným zážitkom, ktorý si nepochybne pripravili aj pre nás, pretože samotný Gorgoroth odkazuje: „Bojte sa nášho návratu!“.

Na Gorgoroth European Tour 2010 predstavia najmä skladby z najnovšieho albumu a hudobný sprievod pozostávajúci z dvoch taktiež black metalových kapiel im urobia finsky Cavus a španielsky Noctem.

Čaro „temnej“ atmosféry si môžete vychutnať v bratislavskom Majestic Music Club-e dňa 21.11.2010.

www.majestic.sk
www.openrock.sk
www.gorgoroth.info



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits