č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Debutový album skupiny Billy Barman sa bude volať Noční jazdci
zdroj Robert Gregor / Gregoragency, 16.11.2010



Noční jazdci je aj názov jednej zo 14 skladieb, ktoré vybrala kapela na svoj debutový album. „Na základe tejto skladby sme vytvorili celý fiktívny príbeh o nočných jazdcoch, ktorý bude v podobe komiksu súčasťou albumu. Je to o partičke podivínov, ktorí sa na nás, teda na členov kapely, nápadne podobajú. Ťažko povedať či ide jednoznačne o pozitívne postavy, snažia sa konať dobro a pomáhať, ale často sa im veci vymknú z rúk. Dej komiksu sa odohráva v Bratislave v bližšie nešpecifikovanej budúcnosti, čiže je to aj tak trochu sci-fi,“ hovorí gitarista a jeden zo spevákov Jozef Vrabel alias Peter Novák.

Okrem starších piesní ako Introvert, Stano alebo Cigánska, ktoré už dobre poznajú nie len poslucháči Rádia_FM, bude album obsahovať aj 8 úplne nových nahrávok. „My ten album voláme soundtrack. Je to akýsi prierez našou tvorbou, budú tam skladby, ktoré sme vymysleli a nahrali v priebehu dvoch rokov. Tým pádom nebola šanca, aby to znelo jednotne, keďže rôzne skladby sme nahrávali v rôznych obdobiach v rôznych štúdiách vždy s inými ľuďmi. Dokonca na albume môžete počuť troch bubeníkov. Je to vlastne taká naša bestof-ka,“ dodáva gitarista a spevák Juraj Podmanický alias Milly. Exkluzívnym hosťom albumu bude aj známy raper Tomáš Hafner, ktorý si s kapelou zaspieval v pesničke Orbit, ktorú už kapela predstavila na odovzdávaní cien Musiq One Awards 2010.

Album oficiálne vychádza 24.11.2010 pod hlavičkou agentúry a vydavateľstva Gregor Agency – G.A. Records. V tento deň bude album dostupný na stiahnutie na internete. V hudobninách a vybraných kníhkupectvách sa objaví o týždeň neskôr. Krst albumu prebehne 1.12. v bratislavskom PKO, a to netradične na beánii architektov, na ktorej vystúpia aj Puding pani Elvisovej a britskí Kosheen. Krstní rodičia by mali byť dvaja a ich mená kapela zverejní až krátko pred ceremóniou.

Od 2.12. vyrážajú Billy Barman na koncertné turné po slovenských mestách spolu s kapelou Puding pani Elvisovej. Kapela takisto vystúpi 17.11. na Koncerte pre všímavých alebo 8.12. na Zimnom Žákovic Open. V priebehu novembra sa nahrával aj ďalší diel televízneho programu „Ladí neladí“, ktorý 10.2. 2011 odvysiela Česká televízia.

Tracklist albumu Noční jazdci:
-introduction-
Superhero
Introvert
Noční jazdci
Stano
Sniežik
Podskalický Ján
Tri vŕby
-intermission-
Orbit
Mário Kollár
Ahmed
Vlna
Zlatom zdobená
Na Laze Oremovom
Cigánska



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits