č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Voice of Finland - Tarja Turunen (ex-NIGHTWISH), What Lies Beneath (2010)
zdroj Ján Poliak / EPG Rock On!, 29.11.2010



Tarja Turunen (ex-NIGHTWISH)
Freedom Call, Benighted Soul, Kells

Miesto konania akcie: Nitra, ŠH Olympia
Dátum/Date: 17.12. 2010 o 19:00 hod.

Miesto konania akcie: Ružomberok, ŠH Koniareň
Dátum/Date: 18.12. 2010 o 19:00hod.

POZOR ZMENA MIESTA KONANIA: koncert ktory sa mal uskutočniť 18.12.2010 v ŠH, Martin sa presúva do ŠH, Koniareň Ružomberok!

Info: epg@epg.sk, www.epg.sk



Tarja Turunen Sopráno lady, „hlas Fínska“, Tarja Turunen, ktorá si aj po odchode z NIGHTWISH svoju celosvetovú kariéru úspešne buduje dokopy už viac ako desať rokov, vyráža na svoje najambicióznejšie turné. K novému albumu „What Lies Beneath“ - a už trom singlom a klipovkám I Feel Immortal, Falling Awake a najaktuálnejším Until My Last Breath.
Album , podotýkame, vyšiel iba v auguste a už sa mu darí v mnohých krajinách. Za tých pár dní, čo je What Lies Beneath dostupné v takmer všetkých krajinách, ktoré Universal Music a jeho divízie pokrývajú, sa albumu vedie mimoriadne dobre

Náplňou koncertu budú nové skladby, výber z predošlého albumu My Winter Storm a samozrejme to najlepšie od Nightwish ! Bonusmi pravdepodobne budú aj skladby od Alice Coopera – Poison, alebo skladbu The Good Die Young (duet Tarja/Scorpions na ich poslednom albume Sting in Tail). Metalová kráľovná pokračuje v svojej spanilej jazde naďalej a jej Vianočné koncerty na Slovensku budú toho jasným dôkazom. Vďaka tomu, že Tarja pokračuje v tom, za čím si stojí, je to stále fanúšikmi milovaná a zbožňovaná osoba.

Špeciálnym hosťom koncertov Tarje sa stali nemeckí melodickí metalisti FREEDOM CALL a ako predkapelu si Tarja donesie dokonca jednu až dve domáce (fínske) kapely. Nechajme sa prekvapiť, kto to bude!
Vstupné na koncerty bolo stanovené už od 16,- € !!!



Benighted Soul Fínska „ľadová kráľovná“, Tarja Turunen zatraktívnila svoje turné 2 kapelami. Pôjde o mladé, nádejné spolky, ktoré budú mať s kapelou Tarje jednu spoločnú a pre mužskú časť publika potešiteľnejšiu vec.

Benighted Soul
Symfonické pasáže striedajúce sa mohutným zvukom elektrických gitár a krásnym (miestami až operným) hlasom Géraldine Gadaut. To je stručný popis tvorby francúzskej kapely sformovanej už v roku 2002. Posledný počin tejto kapely bolo EP „Anesidora“ vydané v roku 2008. Po jeho vypočutí môžme len povedať, že sa máme na čo tešiť! Prvý, dlhohrajúci album bude čoskoro vonku pod názvom "Start From Scratch".
www.benightedsoul.com

Kells Kells
Kombinácia gothic-pop-symphonic metalu s prvkami klasickej a elektronickej hudby predstavuje túto nevšednú kapelu z Francúzska a vzbudzuje záujem o ňu. Odohrali vyše 55 koncertov vo Francúzsku, Luxembursku a Belgicku. Koncertovali s velikánmi ako Apocalyptica, Paradise Lost či Epica. Po dvoch personálnych zmenách v kapele (bass gitara, bicie) vydávajú album „Lueurs“ (2009) ktorý ostáva verný ich pôvodnému štýlu a zároveň prináša nové myšlienky a nápady, ktoré určujú smer tejto kapele o ktorej budeme ešte veľakrát počuť. Aj v tomto prípade ide o kapelu s frontwoman-kou, takže s výnimkou Freedom Call to bude malý „Female-vocal“ festival (festival kapiel so speváčkami). 3 príťažlivé speváčky, Tarja, Géraldine (B.Soul) a Virg (Kells) spečatia hudobne nádherný, v tomto prípade naozaj s príchuťou Vianoc, 4 – koncert, aj vizuálne. www.myspace.com/kellsgaia

Fanúšikovia si chvália druhý album Tarje - What Lies Beneath dokonca viac ako prvý Winterstorm. Novinka je kompaktnejšia, sviežejší, je viac orientovaná do gotického rocku/metalu … k spokojnosti vlastných fans.

Tarja taktiež potvrdila, že aj táto časť turné bude v znamení „camera friendly“, teda ľudia si môžu do haly vniesť fotoaparáty a urobiť si spomienkové fotky. Upozorňujeme však, že štandardná prehliadka SBSkou na videokamery, zbrane, ostré predmety, fľaše a podobne, bude nutná.

Dva predVianočné večery fantastickej, energiou nabitej hudby odznejú 17.12. v Nitre a 18.12. v Ružomberku. Nádielka štyroch kapiel za cenu jednej!

Viac informácií o koncerte:
EPG Rock On! - concert, promo and booking agency
Viac info: www.epg.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits