č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Helloween / Stratovarius / Avatar
zdroj Ján Poliak / EPG Rock On!, 12.1.2011



Are You Metal ?
Veľavravná otázka pre fanúšikov hudby ktorá nesie názov HEAVY METAL. A samozrejme jej odrody, power, speed alebo čiastočne progresívny metal, ktorých predstaviteľmi sú Helloween zaslúženie už niekoľko rokov.
Ak dokáže niekto takto geniálne skĺbiť tvrdosť, rýchlosť, melodiku a hitovosť, tak to musia byť naozaj len majstri svojho remesla, nemeckí legendárni kovotepci HELLOWEEN. S albumami väčšinou o niekoľko krokov popredu oproti zástupom mladších kolegov, vždy s nadhľadom a presvedčivými kompozíciami a muzikantskými výkonmi. Na koncerte však aj vy môžete ukázať, čo fanúšikom Helloween tečie v žilách – Are You Metal ???
Are You Metal ?
Skladba tohto názvu sa stala aj prvým singlom z albumu HELLOWEEN „The 7 Sinners“ - Sedem hriešnikov.
Are You Metal ?
Aj prvý videoklip bol natočený ku skladbe Are You metal ?. Točil sa pred vydaním albumu v nemeckom v mestečku BEELITZ neďaleko Berlína v nádherných budovách bývalého sanatória a neskôr bydliska sovietskych posádok. Natáčania sa zúčastnili aj traja slovenskí fanúšikovia, v úlohe komparzu ale išlo o zážitok... Po točení klipu bola možnosť pohovoriť si a pofotiť sa s kapelou, kapela pohostila fanúšikov pivom a objednala pre nich veľké množstvo pizze. Kapela bola mimoriadne dobre naladená až na typicky flegmatického šéfa kapely Weikiho, ale to je snáď každému jasné a predpovedateľné.
Are You Dr. Stein ?
Jeden z najväčších hitov HELLOWEEN, Dr. Stein, bude samozrejme odohraný aj na slovenských koncertoch. Pre fanúšikov, ktorí prídu na koncert v prestrojení za túto známu postavičku, či už z klipov Dr.Stein 2010, Are You Metal alebo z obálky rovnomenného singla z roku 1988, majú možnosť si na pódiu „zaskákať, zatancovať, zapogovať či „headbangovať“ s kapelou počas hrania tejto legendárnej hitovky !!!
O dôvod viac na návštevu takejto veľkolepej rockovej udalosti !
Stratovarius
Žiaľ, život prináša aj zlé správy a tou sa stala informácia o tom, že bubeník STRATO, Jö rg Michael, sa neúčastní turné svojej kapely, z dôvodu ochorenia – rakoviny. Kapele v poslednej chvíli vypomohol skvelý Alex Landenburg (Mekong Delta) a na šnúre sa zastáva pozície nemeckej bubeníckej ikony.
Dobrou správou je, že Jörg sa po chemoterapii uzdravuje a je s kapelou v kontakte a kapela ho na každom koncerte necháva patrične pozdraviť.
Stratovarius vydali celkom nový, 5-skladbový singel, Darkest Hours, ktorý predchádza januárovej novinke Elysium (dátum vydania 12.1.2011). Tú si pravdepodobne budete môcť kúpiť na tejto časti turné aj v špeciálnom vydaní s LP a bonusmi. Niektoré nové skladby naživo budete môcť vidieť aj koncom januára na Slovensku, keďže STRATOVARIUS sú na záťahu práve s HELLOWEEN !

Posledné 3 videoklipy Helloween:
Are You Metal ? : www.youtube.com/watch?v=XdF00aAgH6o
Paint a New World (2008) : www.youtube.com/watch?v=4wSp9E7BTKU&feature=channel
Dr.Stein (2010) : www.youtube.com/watch?v=rVY4CK8ciJw

(Dr.Stein je z albumu UNARMED – netradičného Besto Of 2010 k 25 výročiu kapely)

Stratovarius – Infernal Maze ukážka z nového albumu Elysium - 2011

Viac informácií o koncerte:
EPG Rock On! - concert, promo and booking agency
Viac info: www.epg.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits