č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Noc Besov II - Mrazivé putovanie
zdroj Stano Gubancok, 14.1.2011



Sláva našej zemi i kultúre! Hudobný koncert NOC BESOV II - MRAZIVÉ PUTOVANIE usporiadaný na počesť európskeho kultúrneho dedičstva a úcty k našim predkom. Tradícia staroveria nezhasla ani v dnešných časoch. Prídu si ju uctiť kapely i fanúšikovia.

Za chladného a dlhého večera sa na koncerte predstaví štvorica kapiel a to z Poľska, Čiech a Slovenska. Na cestu Mrazivým Putovaním sa vydajú hostia zo severu, ktorými bude zoskupenie SALTUS s poriadnou porciou pohanského black-death metalu. Kto sa s pánmi ešte nestretol má možnosť to napraviť, pretože na album ako je "Slowianska Duma" sa nezabúda.
www.saltus.za.pl

Druhými hosťami večera bude česká PANYCHIDA, ktorá predstaví svoj nový album "Měsíc, les, bílý sníh". Melodický pagan-folk metal sa predstaví s novým spevákom. Môžete sa tešiť na piesne v staroslovienčine, ktoré nájdete na novom albume.
www.panychida.com

Po prvý krát na Slovensku sa predstaví black metalová kapela TORTURA. Česká Republika má čo ponúknuť a to i v prípade tejto mladej kapely, ktorá hrá nekompromisnú starú školu black metalu.
Ich odlschool black metal si môžete vypočuť aj na ich stránke, kde je zadarmo k stiahnutiu prvé demo.
www.tortura.cz

Na pódiu by nemohlo chýbať ani domáce zastúpenie, ktoré bude tentokrát v podobe trenčanov PROGLAS, ktorých už domáci poznajú z predošlého vystúpenia v Banskej Bystrici. Black-trash metal v ich podaní je úderným a zároveň technickým prevedením čierneho kovu. Proglas si pripomína históriu našich predkov, aby sme nezabudli kým sme boli a kým sme.
bandzone.cz/proglas

Tak ako na prvej časti, ani teraz nebude chýbať malý stánok internetového obchodu ARKONA.SK s výberom z ich ponuky a taktiež distro slovenského vydavateľstva TRYZNA PRODUCTIONS.

Grafika a plagát: Folkingrimm Art http://www.myspace.com/folkingrimmart

Dátum: 15.1. 2011
Miesto: Banská Bystrica, Tirish Pub
Vstupné: 5€



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits