č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Dawn To Come a MöBIUS v Žiline
zdroj -, 24.2.2011



Dawn To Come, MöBIUS
02.03. 2011, Bullwar Pub, Žilina (SK)
20:00, 2€



Dawn To Come (PO) vzišli z prešovskej HC scény. Pozoruhodná kapela, ktorej inštrumentálny postmetal je veľkým oživením slovenskej alternatívnej hudby.

Prešovský hudobník Teapot ich prvý koncert okomentoval slovami “loud as fuck”. A myslel to viac, ako len v dobrom. Dawn To Come sú zásadným objavom slovenskej hudobnej scény. Dvoma nástrojmi, teda gitarou a bicími, dokážu nahradiť všetko ostatné. Na svojom konte majú zatiaľ dvojskladbové demo, no ich zvuk jasne definuje, že obdobie demáčov pre nich už skončilo.

dawntocome.bandcamp.com

MöBIUS (ZA) je dvojica mladých hudobníkov vychádzajúcich z punkovej subkultúry, ktorý sa vzhliadli v nekompromisnom poňatí sludge/drone/doom muziky v rýdzo inštrumentálnej forme. Chalanom je cudzia stredná cesta, toto je hudobné utrpenie až na kosť. Do maximálne razantných pomalých úderov bicích sa ozývajú raz mohutné gitarové riffy, inokedy drone mrazenie alebo zvláštne melódie dotvorené gitarovými efektmi. Čo sa rozhodne Möbiusu nedá vytknúť, je nedostatok autenticity. Na ich hudbe je počuť, že ju netvorí duo nejakých akademikov, ale ľudia, ktorí túto hudbu milujú a tvoria pomocou vlastných pocitov. Ak si fanúšik Earth, Sunn O))), Eyehategod alebo Electric Wizard, vedz že Möbius ťa rozhodne nenechajú chladným!

P.S. Chalani síce nemôžu ponúknuť hradbu gitarových aparátov ako hore spomenuté kapely, ale môžete sa rozhodne spoľahnúť na to, že vás zmetú koncertom odohraným s neuveriteľným nasadením.

mobiusdoom.bandcamp.com



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits