č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Kalifornská kapela P.O.D. sa predstaví v Bratislave
zdroj Openrock, 7.3.2011



Kalifornská kapela, ktorá má na konte hity ako Alive, Youth of the Nation alebo Goodbye for Now, sa predstaví v Majestic Music Club-e (MMC).

Americká alternatívno-metalová kapela P.O.D. sa v rámci európskeho turné predstaví po prvý raz aj na Slovensku. Formácia speváka Sonnyho Sandovala vystúpi 6. júna po 20:00 v bratislavskom Majestic Music Club-e (MMC).

O deň neskôr sa hudobníci predstavia v českej metropole a v oboch krajinách vystúpia v zostave: Sonny Sandoval (spev), Wuv Bernardo (bicie nástroje), Narcis Curie (gitara) a Traa Daniels (basgitara).

Skupina, ktorej názov je skratkou od spojenia Payable on Death, vznikla v roku 1992. V ich tvorbe dominuje rap-metal, no sú v nej tiež prvky punku i reggae. Kalifornská formácia na scénu vstúpila albumom Snuff the Punk (1994), po ktorom nasledovala druhá štúdiovka Brown (1996). Definitívne sa však presadili až tretím albumom The Fundamental Elements of Southtown (1999), vďaka ktorému získali v USA platinovú platňu. Celosvetový úspech im priniesol hit Alive z nasledujúcej nahrávky Satellite (2001).

Z tohto komerčne najúspešnejšieho albumu vydali aj single Youth of the Nation, Boom a Satellite. Ich skladba Sleeping Awake sa objavila na soundtracku k filmu Matrix Reloaded (2003). V nasledujúcich rokoch na trh uviedli ešte albumy Payable on Death (2003), Testify (2006) a When Angels & Serpents Dance (2008). Prvým singlom z albumu Testify bola v roku 2005 skladba Goodbye for Now. Zaujímavosťou je fakt, že vokály k piesni naspievala Katy Perry, ktorá bola vtedy ešte len začínajúcou speváčkou bez zmluvy s veľkým vydavateľstvom. Novej nahrávky sa fanúšikovia P.O.D. dočkajú už tento rok.

Vstupenky sú v predpredaji na www.majestic.sk a v sieti Ticketportal.

www.majestic.sk
www.openrock.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits