č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

God Is An Astronaut v Košiciach
zdroj TMB agency, 16.3.2011



16.4.2011 - Košice - Kasárne Kulturpark
GOD IS AN ASTRONAUT (Post-Rock, Ireland)
www.myspace.com/godisanastronaut

THE ILLS (Post-Rock, Slovakia)
www.myspace.com/theillsmusic



Post-rockoví bohovia God is an Astronaut mieria po prvykrát na Slovensko. Inštrumentálne trio z Írska sa predstaví v Košiciach v sobotu 16. apríla v Kasárňach. Trojica hraje od roku 2002 a v tom isto roku vydala svoje debutové album s názvom The End of the Beginning pod vlastným labelom Revive Records. Najväčší úspech zaznamenal album All Is Violent, All Is Bright. Posledným vydaným, v poradí už piatym albumom je Age of The Fifth Sun. Ich hudbu možno označiť ako mix riffov siahajúcich od zmieňovaného post-rocku, cez psychedéliu, space rock až po progresívny metal, doplnených o údernú rytmiku. V Košiciach sa môžete tešiť na 75 minútový set.

V Bratislave usídlení The Ills vznikli bez akéhokoľvek plánovania, zo dňa na deň, na jeseň roku 2008. V rámci svojich hudobníckych možností hrali od začiatku svojimi obľúbenými interpretmi ovplyvnený, modifikovaný inštrumentálny post-rock so shoegazovým zvukom, ktorého zvuk sa časom na dva zmieňované žánre aj začal podobať. Po dvoch digitálnych EP, koncertoch na Slovensku i okolitých krajinách, im počas turné s kapelou Kolowrat vyšiel aj debutový album To Wish Impossible Things.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits