č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

The Ocean a Intronaut v Bratislave
zdroj Adela Melová / Apocalypse Booking, 24.5.2011



THE OCEAN, INTRONAUT, RED FANG, EARTHSHIP
7.6. 2011, Bratislava, Randal



Nemecko-švajčiarskych THE OCEAN celkom iste môžeme nazvať experimentátormi, ktorí búrajú hranice žánrov. V minulosti sa dali nazvať skôr projektom alebo kolektívom okolo kreatívneho Robina Stapsa, dnes už môžeme povedať, že pôsobia ako plnohodnotná kapela. Možno práve ich vzrušujúca rozmanitosť neustále posilňuje ich pozíciu a THE OCEAN si získavajú priazeň ďalších a ďalších fanúšikov. Európske turné s menami ako OPETH, DILLINGER ESCAPE PLAN a ANATHEMA len posilnili ich pozíciu a THE OCEAN znova a znova dokázali, že ich živé vystúpenia sú skutočným zážitkom pre fajnšmekrov.

THE OCEAN Na aktuálnom turné ich sprevádzajú Američania INTRONAUT, ktorí sa pohybujú na tenkej hranici medzi psychedelickou brutalitou, uvoľňujúcou melodikou a nepredvídateľnými zmenami tempa. Ich inteligentná svojráznosť a sviežosť mnohým poslucháčom ukázala nimi doposiaľ neobjavené možnosti metalovej hudby.

RED FANG naopak prevedú fanúšika dobami, keď rocková hudba bola špinavšia a živočíšnejšia. Hoci v ich hudbe počuť mnohé vplyvy, medzi ktoré počítajú aj BLACK SABBATH alebo BLACK FLAG, vytvorili si svoju vlastnú hudobnú identitu. Štvoricu uzatvárajú EARTHSHIP, ktorí sú personálne previazaní s THE OCEAN (hlavou kapely je ich bývalý bubeník Jan Oberg a na gitaru hrá samotný Robin Staps). V tomto prípade sme ale niekde trochu inde. V tvorbe EARTHSHIP nájdeme odkazy na agresivitu začiatku deväťdesiatych rokov, ale aj odkazy na niektoré spolky súčasnosti ako BARONESS, KYLESA alebo CROWBAR.

INTRONAUT www.myspace.com/theoceancollective
www.theoceancollective.com

www.myspace.com/intronaut
blogronaut.blogspot.com

www.myspace.com/redfangpdx
redfang.net

www.myspace.com/wearetheearthship
www.wearetheearthship.com

www.apocalypse.sk

Vstupné:
14 eur - predpredaj v sieti Ticketportal
16 eur na mieste



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits