č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Independent Fanatic Concert - XAXAXA (MK), Möbius, Unattended Funeral / 24. 6. 2011 Obluda klub
zdroj Intergalakticka Obluda, 30.5.2011



Independent Fanatic Concert
XAXAXA (MK), Möbius, Unattended Funeral
24. 6. 2011 Obluda klub



Príď na Independent Fanatic Concert, ktorý ti v Bratislave prináša Intergalaktická Obluda v piatok 24. júna 2011. Predstavia sa Macedónci XAXAXA (čítaj Chachacha), podľa ktorých skladby dostala meno aj táto akcia a spolu s nimi žilinské esá Möbius a Unattended Funeral.

XAXAXA sú z hlavného mesta Macedónska - Skopje. Táto ostrieľaná trojica hudobníkov má za sebou bohatú minulosť v balkánskej undergroundovej scéne. Aj v Bratislave si už v minulosti zahrali s hc/punk kapelami F.P.O. a Let's Grow a v súčasnosti tvoria aj mužskú časť známejšej macedónskej indie skupiny Bernays Propaganda. V rámci ich takmer dvojmesačného turné naprieč Európou u nás predstavia svoje debutné LP Tango Revolucioner. To vyšlo za spolupráce viacerých európskych labelov. Okrem iného sa na ňom podieľal Thrashbastard z Nemecka, či zavedený chorvátsky label Moonlee Records, na ktorom vydáva napríklad Analena, alebo práve Bernays Propaganda. Hudobne ide o 80tymi rokmi ovplyvnený energický post hardcore v štýle Hüsker Dü, Dag Nasty či Rites of Spring, s naliehavým, no smutne melancholickým spevom. Texty sú v rodnej macedónčine, čo vôbec nie je na škodu, nesú v sebe často radikálny odkaz a poetiku ovplyvnenú známym macedónskym básnikom a revolucionárom Kosta Solev Racinom.

Möbius a Unattended Funeral sú dve kapely z aktívnej žilinskej scény, ktoré sa delia o post bubeníka a gitaristu. Möbius je dvojka inštrumentalistov, ktorá svojim valivým tempom a hutnými rifmi rozdrtí a zatlačí pod zem každého fanúšika pomalého hc, sludge, či stoner rocku a ich živé vystúpenie je zážitok, ktorý si rozhodne netreba nechať ujsť. No a Unattended Funeral, to sú členovia Möbius a spevák z ďalšej žilinskej kapely - Boiling Point v spoločnom grind core projekte. V Oblude sa predstavia prvý krát a na ich vystúpenie sa tešíme.

Pre bližšiu predstavu o akcii sleduj plagát, priložené videá a odkazy na weby.

Video:

XAXAXA - www.youtube.com/watch?v=WgoOG-dauLQ
Möbius - vimeo.com/15249413

Odkazy:

XAXAXA
xaxaxa.bandcamp.com
www.moonleerecords.com/artists/xaxaxa
junkcola.blogspot.com

Möbius
mobiusdoom.bandcamp.com
www.myspace.com/mobiusdoom

Unattended Funeral
www.myspace.com/ufuneral

Obluda web - obluda.sk/#148
FB event - www.facebook.com/event.php?eid=213877308646189



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits