č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Gothoom & Extreme Core Festival
Zdroj Gothoom Productions, 6.6.2011



Gothoom & Extreme Core Festival
20.-21.8. 2011, Areál jazera Tajch, Nová Baňa



Gothoom & Extreme Core Festival sa po roku vracia a tentokrát ešte so zvučnejšími menami. Festival sa bude opäť konať v atraktívnom prostredí prírodného jazera Tajch v Novej Bani a po prvýkrát vo svojej histórii privíta veľkú zahraničnú hviezdu, ktorou sú gothic blackmetalisti GRAVEWORM. Táto melodická temnometalová legenda sa vracia na slovenské festivaly po niekoľkých rokoch, keď sa svojim fanúšikom predstavila na jazerách pri Ružinej. Toto leto znova vystúpia v areáli, ktorý sa nachádza v blízkosti jazera a v Novej Bani si svojím podaním temnej mystiky určite podmania nejedno metalové srdce. Ich posledný počin z roku 2009 „Diabolical Figures“ vyšiel v spolupráci svetových vydavateľstiev Nuclear Blast a Massacre Records a skupina si ním potvrdila svoju významnú pozíciu medzi melodicko-blackmetalovými spolkami. Kapela, ktorá po vydaní debutu „When Daylight’s Gone” v roku 1997 zaznamenala raketový vzostup svojej kariéry, ktorý už zakrátko spečatila svojím vystúpením na svetoznámom festivale Wacken Open Air.

Veľkou udalosťou je aj vystúpenie českých deathmetalistov HYPNOS, ktorí sa na scénu vrátili minuloročným vydaním MCD „Halfway to Hell“ a aj na živých vystúpeniach potvrdili, že štvorročná prestávka na nich vôbec nezanechala negatívne stopy. Žánrovú odbočku a súčasne spestrenie festivalu predstavujú punkrockové legendy KONFLIKT, ktoré prídu na festival Gothoom predstaviť svoju aktuálnu novinku „Somnium“. Ďalšími zahraničnými hosťami a zároveň predstaviteľmi modernejších deathmetalových žánrov budú belgickí deathcoristi RESISTANCE, no a samozrejme nesmie chýbať absolútna špička domácej, slovenskej a českej metalovej scény:
DOOMAS, GALADRIEL, DEMENTOR, SMASHED FACE, CRUADALACH, EUTHANASIA, ATTACK OF RAGE, EVERLASTING DARK, PYOPOESY, BRAINSCAN, HECATE, RESPITE, UNMOURNED, PEORTH, PERVERSITY, SAMSARA, DARCHAIC, PROTEST, EDAIN, GOD DEFAMER, AMOBIA, AVARION, PHANTASMA, PROSCRIBED, MACERACE, PORFYRIA.

Príďte si užiť koniec letných prázdnin, prípadne dovolenkovej sezóny 20. až 21. augusta 2011 do krásneho prostredia areálu jazera Tajch v Novej Bani v sprievode skvelej hudby!

Vstupné:
vstupenka na 2 dni - 18 EUR
len sobota – 12EUR
predpredaj : vstupenka na 2 dni 15 EUR

www.gothoom.com/index5.html



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits