č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Der Blutharsch, Deutsch Nepal & friends v Bratislave
zdroj Waldemar, 27.2.2012



Der Blutharsch, Deutsch Nepal & friends

07.03.2012 - U Očka, Bratislava



V stredu 7.3. sa v klube U Očka uskutoční koncert, ktorý poteší všetkých hudobných fajnšmekrov. Ak ste boli až do nedávna presvedčení, že na takéto koncerty sa chodí len do Prahy, Viedne, či Budapešti, môžete zabudnúť! Čaká vás večer legendárnych mien akými sú DER BLUTHARSCH, DEUTSCH NEPAL, VARUNNA a BAIN WOLFKIND, žánrovo niekde medzi neofolkom, martial industrialom, temným ambientom, kostrovým bluesom a psychedelickým rockom. Trivialita ostáva tento večer doma.

Der Blutharsch DER BLUTHARSCH začal v roku 1996 ako jednočlenný projekt rakúšana Albina Juliusa, ktorý neskôr obohatili ďalší členovia a do temných nánosov elektroniky tak mohli hlavne pri živých vystúpeniach vniknúť prvky akými sú pochodové bubnovanie, spievané, či vykričané texty, gitary.. Definovať túto hudbu je skutoče neľahké. Nieje ambientná, nieje v pravom zmysle rocková a o nejakej “pesničkovosti“ nemôže byť ani reči. Industriálne kapely tiež znejú pomerne inak. Napriek tomu, zo všetkých spomínaných vplyvov táto hudba priamo čerpá a spojenie je skutočne veľmi orginálne. Na jednej strane pomerná jednoduchosť vyjadrenia, na druhej presný zásah do citlivého miesta, kdesi v mozgu poslucháča, aktivácia... Mágia, vojna, rohatý démon a krv pomaly vsakujúca do snehu. Pochodujúce hordy za krásneho spevu vtákov. Slová, ktoré nezmyselne plynú do vetra...

Deutsch Nepal DEUTSCH NEPAL je jednočlenný projekt, ktorý má na svedomí Švéd Peter Andersson akka Lina Der Baby Doll General v ktorom sa snúbi ambientná temnota s rytmickými prvkami a vokálom. Definícia v skutku jednoduchá. Len málokto však dokáže tieto veci vohnať do takej vyhrotennosti a naliehavosti ako Lina. Pach smrti v jeho piesniach je priam hmatateľný a rytmické vzorce sa zarývajú priamo do vašej chrbtice. Citlivá surovosť v sugestívnom vyjadrení nútiaca svojho poslucháča rozmýšľať. Ak by mal niekto ako povedzme Friedrich Nietzsche svoj obľúbený projekt, bol by to (teda samozrejme okrem nesmrteľného Richrda Wagnera) s veľkou pravdepodobnosťou napríklad tento.

Varunna Štrnganie kostier doplní staré dobré talianske pesničkárstvo v podobe zoskupenia VARUNNA. V porovnaní s inými neofolkovými projektami ako sú napríklad Spiritual Front, Derniere Volonte, či Ordo Rosarius Equilibrio sa Varunna vyznačuje silným a živelným nábojom, v ktorom sa rozhodne nedá zaprieť krajina pôvodu tejto kapely. Svojské podanie historickej hudby odené do nového šatu, v kombinácii s výrivými rytmami a koncertami odohranými zásadne len „nadoraz” nechajú chladným skutočne len málokoho. Tak trochu z inej strany pristupuje k piesňam BAIN WOLFKIND. Starý nesmrteľný cowboy kombinuje vo svojej tvorbe viacero žánrov čerpajúcich hlavne s bluesových a psychedelických koreňov zaliatych temnotou svojho nezameniteľného drsného vokálu. Tento austrálčan pôsobiaci na scéne od osemdesiatych rokov patrí medzi živé legendy a mnohí ho iste poznáte napríklad zo slávneho projektu Novo Homo. Ako Bain Wolfkind nahráva a koncertuje od roku 2004. O tom, že ako hudobník je skutočne na roztrha nie svedčí aj fakt, že so svojím projektom stihol za ten čas precestovať Austráliu, Spojené štáty, Európu a juhovýchodnú Áziu. Bain Wolfkind Jeho hudba sa definuje ako blues, surf, psych a garage rock, rockabilly, country a western, 60’s girl groups, cineamatic hair metal, death rock a sleaye rock všetkých možných popisov, skĺbených v minimalistickej, mierne elektronickej, post-industriálnej podobe s množstvom prezvukov. Tak si vyberte:)

Čas: 07.03.2012 – 20:00
Miesto: U Očka
Vstup: 13 eur

Facebook event:
www.facebook.com/events/243357525722888
Lastfm event:
www.last.fm/event/3132943+Der+Blutharsch+at+U+O%C4%8Dka+on+7+March+2012

DER BLUTHARSCH and the infinite church of the leading hand /AT/
psychedelic rock/martial industrial cult!
www.derblutharsch.com
www.derblutharschandtheinfinitechurchoftheleadinghand.com

DEUTSCH NEPAL /SWE/
dark ambient/industrial cult!
www.myspace.com/deutschnepal

BAIN WOLFKIND /AU/
Southern Rock / Down-tempo / Blues
www.myspace.com/bainwolfkind

VARUNNA /IT/
neofolk/apocalyptic pop
www.myspace.com/varunna



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits