č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Judas Priest - synonymum heavy metalu v Bratislave!
zdroj XL promotion, 15.3.2012



Epitaph Tour

Judas Priest

Special guest THIN LIZZY

09.05.2012 20:00, Bratislava, Incheba Expo Arena
Ticketportal predpredaj



Judas Priest, jedna z najvplyvnejších heavy metalových kapiel všetkých dôb, je na svojom poslednom koncertnom turné s názvom Epitaph Tour, ktoré zahŕňa aj Slovensko!!!

Fanúšikovia budú mať poslednú šancu vidieť a počuť kapelu, ktorá definovala podobu heavy metalu tak, ako ho poznáme dnes. Judas Priest 9. mája 2012 v bratislavskej Inchebe.

Judas Priest JUDAS PRIEST dorazí v zostave, ktorú tvoria gitaristi GLENN TIPTON a RICHIE FAULKNER, basgitarista IAN HILL, bubeník SCOT TRAVIS a spevák ROB HALFORD.

Kapela túru odštartovala v lete 2011 a navštívila veľké mestá po celom svete, hrajúc pri tom skladby, ktoré potvrdzujú, že synonymom heavy metalu je bez nadsázky JUDAS PRIEST.

JUDAS PRIEST, pochádzajúci z anglického Birminghamu, sa dali dokopy v roku 1970. Avšak až v roku 1974 prišiel do kapely spevák Rob Halford a nahradil Alana Atkinsa. Odetí v koži a ozdobení reťazami sa do povedomia fanúšikov dostali už svojím debutovým počinom „Rocka Rolla". Monumentálnymi skladbami ako „Sad Wings of Destiny", „Sin After Sin", „Stained Class", „Hell Bent For Leather", „Unleashed In The East", „British Steel", „Screaming for Vengeance", „Defenders of the Faith" a „Painkiller" sa stali typickými predstaviteľmi ako hudobne, tak i vizuálne, heavymetalového žánru. Hity „Victims of Changes", „Sinner", „Exciter", „Hell Bent for Leather", „Living After Midnight" či „Breaking the Law" hovoria za všetko.

Koncert zahŕňa prierez najväčších hitov JUDAS PRIEST ako aj songy, ktoré kapela nikdy predtým na koncerte nehrala.

Na turné kapela oslavuje 43. výročie svojej existencie a všetko nasvedčuje aj na vydanie novej platne. Jednalo by sa o nasledovníka zatiaľ posledného radového titulu „Nostradamus".

So všetkými svojimi zbraňami a zosilovačmi vytočenými na maximum dá kapela všetkým svojím fanúšikom jednu z posledných možností stať sa svedkami konečného kovového zážitku, ktorým JUDAS PRIEST bezpochyby je! Pripravte sa na nefalšovaný heavy metal z produkcie JUDAS PRIEST!

www.judaspriest.com



Thin Lizzy THIN LIZZY hosťom JUDAS PRIEST

Výborná správa pre všetkých, ktorí sa chystajú na bratislavský koncert metalových mágov Judas Priest! Špeciálnym hosťom bude jedna z najlepších kapiel v histórii metalu a rocku Thin Lizzy. Koncert Judas Priest sa bude konať 9.mája 2012 v Expo aréne bratislavskej Incheby.

Kapela Thin Lizzy, hrajúca už viac ako 40 rokov, je v rockovej branži jedným z najzvučnejších mien. Ohnivá Íri z Dublinu „explódovali" na rockovej scéne s nezameniteľným čerstvým zvukom, vzhľadom a hlavne postojom. Na čele s jedinečným Philom Lynottom kapela dosiahla viaceré vrcholy a ovplyvnila celé generácie hudobníkov klasickými skladbami ako napr. "Jailbreak", "The Boys Are Back In Town", "Still In Love With You", "Cold Sweat", "Emerald" či "Don't Believe A Word".

Väčšina rockových historikov sa zhodne na jednom - tajomstvo ich komerčného úspechu sa datuje do roku 1983. Posledný krát v tomto období vystupovali v septembri 1984. Iba o dva roky neskôr ostal celý svet šokovaný, keď spevák, basgitarista a zakladajúci člen kapely Phil Lynott nečakane zomrel vo veku 36-ich rokov.

Uplynulo 26 rokov, svet sa zmenil na nepoznanie, ale úžasné hudobné dielo v podobe kapely Thin Lizzy, nestratilo nič zo svojho vplyvu a živosti. Sformovala sa nová zostava s cieľom priblížiť hudbu Thin Lizzy úplne novej generácii fanúšikov.

Pôvodnú partiu hudobníkov pozostávajúcu zo Scotta Gorhama, Briana Downeyho a Darrena Whartona dopĺňajú gitarista Damon Johnson, basgitarista Marco Mendoza a spevák a gitarista Ricky Warwick.

Keď ich metaloví veľmajstri Judas Priest požiadali, aby Thin Lizzy boli ich hosťom na Epitaph tour po Severnej Amerike a aj v Európe, okamžite súhlasili.

Scott Gorham - Guitar
Brian Downey - Drums
Darren Wharton - Keyboards
Damon Johnson - Guitar
Marco Mendoza - Bass Guitar
Ricky Warwick - Lead Vocals / Guitar

www.thinlizzyband.com



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits