č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Do Bratislavy príde trashmetalová smršť - kapela Slayer!
zdroj SITA, 6.4.2012



Thrashmetalová legenda a člen slávnej Big Four – americká skupina Slayer odohrá 11.júna koncert v bratislavskej Aegon Aréne NTC.

Na koncert do slovenskej metropoly prinášajú Slayer plnohodnotnú šou, s ktorou toto leto vystúpia aj na najväčších európskych festivaloch. Sedem kamiónov s technikou sa postará o skvelý zvuk a svetlá, tri špeciálne upravené autobusy zasa privezú členov kapely a obslužný personál. Informáciu poskytol Tomáš Holetz zo spoločnosti Skalar Entertainment.

Slayer sa na Slovensku predstavili už v roku 2008 na festivale Topfest. Svoju kariéru naštartovali počiatkom 80. rokov. Najneskôr v roku 1986 boli aj vďaka svojmu legendárnemu albumu Reign In Blood považovaní za jednu z najdôležitejších metalových kapiel všetkých čias. A sú ňou do dnešných dní. Ako súčasť takzvanej Veľkej thrashmetalovej štvorky (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) zažili zrejme najväčšiu slávu na prelome 80. a 90. rokov. Okrem Reign In Blood práve nasledujúce dva albumy South Of Heaven a Seasons In The Abyss patria k zlatému fondu kapely a zaslúženej a najčastejšie využívanej kostre všetkých koncertných playlistov. Pomyselné výlety k prvým dvom platniam Show No Mercy a Hell Awaits spolu s výberom toho najlepšieho z prelomu deväťdesiatych a nultých rokov (najmä album God Hates Us All) sú vždy tou čerešničkou na torte, pričom kapela samozrejme nikdy nezabúda ani na svoje najaktuálnejšie počiny.

Koncert roka pre všetkých slovenských fanúšikov metalu však ponúkne viac. Ako hosť tu vystúpi azda najzaujímavejšia francúzska kapela súčasnosti – thrashmetalová formácia Gojira, ktorá predstaví aj svoj dlho očakávaný nový album. Gojira je na scéne od roku 1996, ich pôvodný názov znel Godzilla, pod názvom Gojira účinkujú od roku 2001



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits