č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Total Metal Festival má headlinera: Testament
zdroj Luigi Pisanello / Vivo Management, 12.4.2012



Najlepší metalový festival v južnom Taliansku ohlasuje mimoriadneho hosťa, dátum a nové miesto konania.

Je to oficiálne. V meste Toritto, ( Bari, južné Taliansko ) sa v historickom parku Lago Del Bosco 31. júla 2012 uskutoční desiaty ročník podujatia Total Metal Festival s hlavnou hviezdou programu, žijúcou legendou Testament.

Po desiatich rokoch tvrdej práce, mnohých problémoch, ale najmä obrovského nadšenia sa Total Metal Festivalu podarilo preraziť múr a dostať sa na vyššiu úroveň. Nielen tým, že uvádza jednu z najvýznamnejších skupín metalovej histórie, milovanú a uznávanú naprieč generáciami. Ale aj tým, že vznikol priestor snov, obklopujúci festival. Ako sami organizátori priznávajú, inšpirovali sa najlepšími európskymi festivalmi. Ich skromným zámerom je stúpať nahor s cieľom dosiahnuť úroveň bežnú pre všetky heavy metalové podujatia.
Testament nielen že prvýkrát prekročí hranice južného Talianska. Bude to aj ich jediná zastávka v Taliansku v rámci svetového turné.

Ale pre Total Metal Festival nestačí, že má v programe legendárne meno. Tento ročník chce verným divákom ponúknuť omnoho viac. Obrovský open air festival!
Nová lokalita sa zásadne odlišuje od ostatných talianskych festivalov. Je obklopená zeleňou, kde stromy poskytujú tieň pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť od slnka. Je to ale predovšetkým historická rekonštrukcia stredovekej dediny,nachádzajúca sa v tesnom susedstve koncertného priestoru, ktorá robí priestor unikátnym.
Diváci na Total Metal Festival 2012 si môžu užívať nielen celý deň hudby, ale môžu sa zapojiť do množstva ďalších rekreačných a kultúrnych aktivít vo festivalových priestoroch. Spomeňme aspoň streľbu z kuše, lukostreľbu, stredoveký šerm alebo airsoft. K tomu treba ešte pripočítať obrovský priestor so stánkami plnými tovaru súvisiaceho s hudbou, možnosť navštíviť ozajstné stredoveké domy a bohato zásobené stánky s občerstvením. Na Total Metal Festivale nebude skutočne nič chýbať.

Entuziazmus cítiť aj zo slov organizátora Luigiho Pisanella: “Boli sme vždy hrdí na Total Metal Festival, pretože sme vedeli aké je to ťažké dať dohromady na juhu Talianska skutočne metalový festival. Už pri prvých krokoch v roku 2002, keď sme zorganizovali nesmelý prvý ročník postavený najmä na talianskych undergroundových kapelách, bolo naším cieľom stále rásť a už vtedy sme vedeli, že pre desiaty ročník chceme niečo skutočne mimoriadne a predtým v južnom Taliansku nevidené. Už od počiatku sme rozmýšľali o Testament, ale vedeli sme, že musíme najskôr dorásť a získať skúsenosti. Sen sa stal skutočnosťou. Pre nás, ale aj pre naše publikum, hladné po po veľkých podujatiach, ktoré sú tu na juhu Talianska v porovnaní so zvyškom krajiny stále vzácnosťou.“

Na stránke festivalu www.totalmetalfestival.com sa zatiaľ pracuje, ale festivalové novinky môžete sledovať na oficiálnej stránke na facebooku www.facebook.com/TotalMetalFestival.

www.totalmetalfestival.com
www.facebook.com/TotalMetalFestival
www.vivomanagement.it



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits