č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Presunutý koncert skupiny Laibach už túto sobotu v Majestic Music Clube
zdroj Daniel, 6.9.2012



Jedna z najznámejších a najškandalóznejších kapiel strednej a východnej Európy koncertuje u nás v Majestic music clube. Nielen hudobná ale aj divadelná skupina Laibach vznikala v komplikovanom období 80-tych rokov v slovinskom mestečku Trbovlje a názov Laibach je nemecký názov pre blízku Ljubljanu. Zúriaci socializmus a množstvo indícií jeho rozpadu, smrť generála Tita ako jedinej osobnosti integrujúcej bývalú Juhosláviu, mnoho umeleckých vplyvov zo zahraničia.

Laibach sú rodení provokatéri, ktorí pomocou ideologických symbolov, fašistických nevynímajúc, vyvolávali šoky a pútali na seba chcenú i nechcenú pozornosť.

Samozrejme, že ich v socialistickej Juhoslávii okamžite zakázali ale masívnemu šíreniu demonahrávok nikto zabrániť nedokázal. Už v roku 1987 dostali kontrakt u Mute Records (Depeche Mode, Nick Cave…) a vydali prvý, veľmi industriálny album Opus Dei.

Laibach potom neochvejne pokračovali ďalej spoluvytváraním aj parodovaním popkultúrnych počinov, vrátane coververzií čohokoľvek v duchu ich vyhlásenia „neveríme v originalitu“. A hrávajú dodnes.

Predpredaj:
Cobra Bar, budova YMCA, Karpatska 2:
volne statie: 18.- / sedenie: 23.- / VIP: 28.-
Ticketportal:
volne statie: 20.- / sedenie: 25.- / VIP: 30.-
Ticket Art, Eventim, Ticketstream:
volne statie: 19.-
VIP vstupenky zahrnaju sedenie na balkone pri stoloch, pochutiny, vlastna toaleta a fajciaren
Dátum: 8.9.2012
Čas: 20:00



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits