č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Jarboe (ex - Swans, USA) v Praze
zdroj Cenda Kadlec / Obscure promotion, 28.9.2012



"THE INTIMATE INDEMNITY TOUR 2012"

JARBOE (ex - SWANS, USA)
www.myspace.com/jarboeliving
...featuring Renee V.Nelson

Patek 05.10.2012 - Praha - Chapeau Rouge, Jakubska 647/2
Start: 19:00 Vstupne: 350.-Kc (pouze na miste)
www.chapeaurouge.cz



JARBOE, neprehlednutelna ikona hudebni sceny a byvala clenka kultovni formace SWANS vystoupi 5. rijna v prazskem klubu Chapeau Rouge v ramci „The Intimate Indemnity Tour 2012“, na kterem ji doprovodi pianistka a vokalistka Renee V.Nelson.

„Jeji hudba je casto tezka k poslechu, stejne tak vsak nadherna a velmi puvodni. Jeji hlas nezna hranic, vydava se kamkoliv ho muza zavede a nikdy se za to neomlouva. Sve fanousky svou hudbou nelaka, ale primo podmanuje...“ I nejak takto popisuje tvorbu Jarboe odborna kritika. Tak jako tak, pri poslechu jeji hudby vam pripada, ze to musi byt ta nemysterioznejsi a nejzvlastnejsi zena, kterou jste slyseli.

„Post-SWANS Jarboe“ era zacina albem "Thirteen Masks". Za timto albem stala myslenka obmeny masek. Zakladni myslenka byla udelat eklekticke, excentricke album, ktere bude sokovat. Na albu muzete najit goticko/techno/industrialni pasaze, stejne tak jako jazzove ovlivnene songy jako "Wooden Idols" nebo "Shotgun Road (Redemption)". Dalsi CD "Beautiful People Ltd." bylo spolupraci s Larry Sevenem a stylove bylo naprosto odlisne od sveho predchudce. Nabizi mnohem pristupnejsi kompozice, cele bylo take nahrano ciste analogovym zpusobem. Nasledne "Anehdoniac" je opet zcela odlisne. Toto slovo je psychologicky termin pro neschopnost dosahnout poteseni a radosti. Cele album bylo pojato jako tribut ke ctrnacti rokum, jez JARBOE stravila se svou domovskou formaci SWANS. Hned pote se Jarboe podili na vyberovce The Swans s nazvem "A Mystery of Faith", ktera prinasi drive nezverejnene a raritni skladby z dilny Swans. Z mnoha dalsich projektu, na kterych se podilela, jmenujme napriklad spolupraci na poslednich albech NEUROSIS, GUAPO, SIG, COBALT, JESU, J2 (with Justin K. Broadrick) nebo Dark Consort. Na prazskem koncerte nebudou logicky chybet ani ukazky z aktualniho alba „Indemnity“.

Prohlasit, ze JARBOE je dulezitou ikonou ve snaze o hudebni evoluci, je urcite na miste. V dobe, kdy svetu vevodi vtirave radiove hity a popove pisne, je JARBOE umelec, ktery si prosel strastmi hudebniho businessu a nyni jde stale nahoru. Jeji prinos v hudebnim svete je nezpochybnitelny. Svym pusobenim na hudebni scene pripravila zivnou pudu pro umelce jako SLIPKNOT, THE DILLINGER ESCAPE PLAN, DANIELSON FAMILE, GOSPEL, SINCH a mnoho dalsich. Prazsky koncert bude navic ozvlastnen ucasti americke pianistky a vokalistky Renee V.Nelson, ktera JARBOE doprovodi na celem evropskem turne.

Vstupenky na prazsky koncert JARBOE budou k dostani pouze na miste, a to za cenu 350,- Kc. Vice informaci naleznete na webu www.obscure.cz.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits