č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Between The Buried And Me + Periphery + The Safety Fire v Praze a Bratislavě
zdroj Cenda Kadlec / Obscure promotion, 17.10.2012



Between The Buried And Me (USA)
Periphery (USA)
The Safety Fire (UK)

Sobota 20.10.2012 - Praha - HooDoo, Korunni 106
Start: 19:00 www.hoodooclub.cz

Pondeli 22.10.2012 - Bratislava - Randal Club, Karpatska 2
Start: 19:00 www.randalclub.eu



Between The Buried And Me BETWEEN THE BURIED AND ME jsou bezesporu originalniho seskupeni a jejich kazde album je unikat, misici tolik nalad, pocitu, ruznorode atmosfery, hracske variability a lehkosti, ze je az k neuvereni, ze drzi tak skvele pohromade a predstavuji komplexni celek. Stejne tak je s podivem, ze tahle kapela, ktera tvorila alternativu k metalcorove scene uz v dobach, kdy slovo metalcore neneslo automaticky veskrze negativni konotace, dorostla takove velikosti, aniz by ztratila cokoliv ze sve autenticity a prestala znit tak nenucene. Pokud vsak mluvime o alternativnim metalcoru, bavime se zejmena o dobach vytecnych desek ‚Colors‘ a ‚Alaska‘, s posledni radovkou ‚The Great Misdirect‘ se BTBM zacali stale jasneji profilovat jako zejmena progova kapela, coz jasne potvrdilo i lonske EP ‚The Parallax‘ a ziva vystoupeni, kdy se velmi casto dostavalo zejmena na progresivnejsi songy. Tvorba vsak stoji stale na stejnych principech absence hranic pri skladani, chuti na sobe pracovat a genialni kombinace tvrdosti a lehkosti. BTBM navic nejsou jen skvelou studiovou zalezitosti, ale s bravurou sobe vlastni predvadeji svou hudbu i na zivo. Kdo zazil napriklad lonsky koncert s Animals as Leaders v prazskem Rock Cafe, nemohl odejit zklaman, protoze se mu dostalo obrovskeho nasazeni, cisici uprimnosti a vytecnych hracskych vykonu. Peti slovy sehranost, vyzralost, invence, progrese a nasazeni, to je recept na zaslouzeny uspech, ktereho tahle kapela dosahla!

Periphery PERIPHERY jsou mnohymi fanousky povazovani za nejdulezitejsi kapelu a vedouci predstavitele soucasne djentove vlny a nutno dodat, ze zcela opravnene. Debutni desku skladali dobrych pet let, aby nakonec vytvorili „the best of" toho, co moderni, progresivni „meshu-djent-metalcore“ nabizi, aniz by pusobili jako plagiat cele vetve. Jejich aktualni druha deska byla jednou z nejocekavanejsich udalosti roku, a nadeje do ni vkladane, byly naplneny, kapela je nadale pilirem zanru, aniz by zacala preslapovat na miste. Co se tyce ziveho vystupovani, sestava, kterou mozek kapely Misha Mansoor pro zivou prezentaci poskladal, vyuziva tri kytary, ovsem nikoliv pouze kvuli efektu, kazda ma svoje pevne misto a navstevnici zimniho koncertu v Rock Cafe jiste potvrdi, ze se jedna o naprosto strhujici show, ktere k dokonalosti chybi jen malo.

Periphery Mladi ma v progresivnim metalu zelenou a trojici kapel pro tento svatek zanru doplni dalsi mlada krev v podobe kapely THE SAFETY FIRE, kteri mj. tolik zaujali na letosnim Brutal Assaultu. Na sve si urcite prijdou priznivci Periphery, Tesseract a dalsich, smer udavajicich band. Precizni sehranost a protinani kytarovych linii, math pasaze, vypjaty vokal a djentove sekacky, zkratka vsechny nezbytne atributy moderni progresivni kapely na svem miste.

Nejdulezitejsi akce roku pro priznivce moderniho metalu se odehraje 20. rijna v prazskem klubu HooDoo a o dva dny pozdeji, tedy 22.10., v bratislavskem Randalu. Dvere obou klubu se otevrou uderem 19. hodiny. Vstupenky jsou k dostani ve vsech beznych predprodejich.

Blizsi informace na webu www.obscure.cz.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits