č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Koncert Cannibal Corpse + Devildriver + The Black Dahlia Murder v Ostravě
zdroj Cenda Kadlec / Obscure promotion, 27.2.2013



Cannibal Corpse (USA)
Devildriver (USA)
The Black Dahlia Murder (USA)
Hour Of Penance (ITALY)

Sobota 02.03.2013 - Ostrava - Garage, Martinovska 50
Start: 19:30



Ostravu, ocelove srdce nasi zeme, ceka 2. brezna velka hudebni udalost. Do mistniho klubu Garage prijede ctverice kapel v cele s nejvetsi deathmetalovou modlou CANNIBAL CORPSE, ktere dale doplni formace DEVILDRIVER, THE BLACK DAHLIA MURDER a HOUR OF PENANCE.

Vstupenky na tuto udalost jsou k dostani ve vsech beznych predprodejnich sitich a take primo v klubu. Vice informaci poskytnou webove stranky poradajici agentury www.obscure.cz.

CANNIBAL CORPSE jsou jiz vice nez dvacet let synonymem pro stoprocentni a profesionalne odvedeny death metal. Pres veskera krvava klise, neodmyslitelne patrici k danemu zanru, splnuji vsechny nahravky „Kanibalu“ ty nejvyssi extremne metalove standardy. A aby take ne, kdyz je CANNIBAL CORPSE v uplynulych dvou dekadach sami pomahali definovat.

Prave vycházejici album ‚Torture‘ je jiz jejich dvanactou deskou a opet dokazuje, ze pokud prijde na kombinaci nespoutane smrsti lidske zloby a citu pro songwriting, nemaji na svete konkurenci. Neni se proto cemu divit, ze at uz se zamerime na technicky vyspelou, napaditou a tah na hrbitov nepostradajici kytarovou hru panu O'Briena a Barretta, pestrost zvonive basy ikony vsech basaku Alexe Webstera, autorske prispeni zanru bomb blasty Paula Mazurkiewicze nebo fenomenalni frazovani a nenapodobitelnou barvu zombie chropotu krale vsech hrdelnich zabijaku George „Corpsegrindera“ Fishera, tak i v podobe teto desky dostavame v podani rezniku z Buffala to nejlepsi, co muze old school death metal nabidnout. Vomit the Soul!

Brutalni zvuk, masivni kanonada bicich, energicke riffy sahajici od melodickeho death metalu, pres nasypany melodicky thrashcore az po (v dobrem slova smyslu) metalcorove vlivy, neuveritelne agilni Trevor Strnad s jeho typickym ustekanym jecakem, ktery je pro pozici frontmana snad primo zrozen a tradicne nesmirne podarene koncerty, to jsou ty ze zakladnich poznavacich prvku americke mlaticky s nazvem THE BLACK DAHLIA MURDER. Opravdu malo ktera kapela dokaze tak umne spojit melodickou a zaroven strhujici podstatu death metalu s metalcorem ve starem slova smyslu a opravdu malo ktera kapela dokaze stejnou merou potesit jak priznivce modernich zanru, tak staroskolske nakladacky.

Jako dalsi support vecera se predstavi DEVILDRIVER ze slunne Kalifornie. Tesit se muzete na nekompromisni natlak jejich vlastniho koktejlu, ktery stavi zejmena na groove metalove chytlavosti a mocnych melodicko death metalovych riffech. Tahle kombinace, ktera dosahla sveho vrcholu na albech ‚The Fury of Our Maker's Hand‘ a ‚Pray for Villains‘, dovedla fanousky pri legendarnim vystoupeni DEVILDRIVER na Download festivalu v roce 2007 k radeni, ktere je mnohymi povazovano za nejvetsi circle pit v historii.

Kazdy, kdo aspon trochu sleduje death metalovou scenu, musi uz davno znat jmeno HOUR OF PENANCE a zaroven jej registrovat, jako jednu z hlavnich znacek na pomyslne death metalove mape Evropy. Tihle Italove dokazali smisit vlivy velikanu zanru jako Cannibal Corpse, Morbid Angel, Deicide, Origin, Hate Eternal a Behemoth s vlastni invenci a ukout uz pet alb, a to vse se stoupajici tendenci kvality. HOUR PENANCE hraji ortodoxni, brutalni a technicky death metal, ktery nezapomina ani na radnou davku siry, o cemz presvedcuje jak jeste stale cerstva deska ‚Sedition‘, tak pravidelne zive hrani.

Koncert zacne v 19:30, dvere klubu se verejnosti otevrou zhruba o pulhodinu drive, konec akce je naplanovany tesne pred pulnoci. Pro aktualni informace sledujte www.obscure.cz.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits