č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Koncert Testament + Dew Scented + Bleed From Within v Praze
zdroj Cenda Kadlec / Obscure promotion, 19.3.2013



Testament (USA)
Dew Scented (GER)
Bleed From Within (SCOTLAND)

Utery 26.03.2013 - Praha - Nova Chmelnice, Konevova 219
Start: 19:00 Vstupne: 550.-Kc predprodej / 590.-Kc na miste



Testament Legendarni TESTAMENT se jako mnoho dalsich slavnych thrash metalovych kapel vynorili ze san-franciske oblasti Bay Area v polovine osmdesatych let a hned od pocatku si vydobili predni misto v ramci bohate vzkvetajici metalove sceny. V puvodni sestave Eric Peterson a Alex Skolnick – kytary, Louie Clemente – bici, Greg Christian na basu a Chuck Billy jako frontman a vokalista vydali v roce 1987 debutni desku ‚The Legacy‘, se kterou se jako jedna z prvnich (podle nekterych jako uplne prvni) metalovych kapel dostali na major label pod znackou Atlantic records. Legacy bylo jmeno, pod kterym byla kapela zalozena v roce 1983, coz znamena, ze TESTAMENT rozdavaji fanouskum radost jiz tricet let a jako dukaz nezmenene schopnosti napsat udernou a energii kypici desku, vyslo vloni jedenácte album „Dark Roots of Earth“. Nahravka ma vice nez padesat minut a zdobi ji nejpozitivnejsi recenze a prijeti fanousku od konce osmdesatych let. Opet se potvrzuje, ze napsat thrash metalovou skladbu muze kde kdo, ale takto jednoduchy, ale promysleny dvoukytarovy kvapik s profesorskym nadhledem umi jen tihle borci z Bay Area. Krome fantasticky hostujiciho Gena Hoglana za bicimi nebo procitene solujiciho Alexe Skolnicka, maji TESTATAMENT jeste jednu zcela nezamenitelnou a zasadni vyhodu oproti vsem ostatnim, totiz pana Zpevaka Chucka Billyho. Ten je po prekonani rakoviny opet na vrcholu sil a dava opet hlasite najevo, ze podobnych pevcu teto planete mnoho nepobiha. TESTAMENT po triceti letech v puvodni sestave (krome bicich) predstavi vrcholnou formu thrash metaloveho subzanru!

Dew Scented Misto na posledni chvili zrusenych Shadows Fall delaji Testament na turne spolecnost ostrileni DEW-SCENTED z Nemecka. Mnoho se toho v poslednich letech namluvilo o ozivle thrash metalove scene a casto se velka vydavatelstvi zamerila na nove slibne kapely, ale vedle nich existuji taky ostrilene spolky, ktere udrzuji planouci pochoden jiz peknych par let hrde nad hlavou. A to je take pripad DEW-SCENTED, kteri hraji vic jak dvaceti lety provereny death/thrash s primesi jak americkeho agresivniho pristupu s ostrymi vokaly, tak s melodickymi party ala melo-deathmetalove kapely ze Severni Evropy. Jejich studiova alba se v loni dostala s nahravkou ‚Icarus‘ k devatemu krizku a opet jiste potesi fanousky Slayer ci The Haunted. Novinkou je, ze se na jeho skladani podilel i kytarista Severe Torture Marvin Vriesde a na zivo se predstavi i dalsi Hoandan Joost van der Graaf , ktery drive drtil tluste struny u legendarnich Sinister.

Bleed From Within Druhy support pak bude mit podobu metalcorove extratridy v podobe BLEED FROM WITHIN ze skotskeho Glasgow. Tato mlada parta ve sve tvorbe misi agresivni metalcore s melodickym death metalem a obe jeji desky ‚Humanity‘ a ‚Empire‘ vyrazne vycnivaji v zanru, jinak casto oznacovanem za genericky a repetitivni a vyslouzili ji smlouvu s velkymi hraci Century Media Records. Pres svuj relativne nizky vek za sebou maji BLEED FROM WITHIN napr. dva miliony shlednuti klipu k singlu „Servants of Divinity“ na youtube, nekolik vlastnich snur, spoustu zkusenosti z turne s nejtezsimi vahami zanru jako Suicide Silence, After The Burial, Caliban nebo Soilwork a uspesnou show na festivalu Brutal Assault, kde se vloni predstavili jiz podruhe.

Koncert TESTAMENT, DEW SCENTED a BLEED FROM WITHIN probehne 26. brezna v Praze v klubu Nova Chmelnice. Klub se verejnosti otevre v 19:00 h. Vstupenky jsou jiz nyni k dostani ve vsech tradicnich predprodejich za 550,- Kc, pricemz cena vstupenky na miste bude 590,- Kc. Vice informaci na webu www.obscure.cz.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits