č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Bonecrusher Fest 2013
zdroj Cenda Kadlec / Obscure promotion, 20.3.2013



BONECRUSHER FEST

Job For A Cowboy (USA)
Beneath The Massacre (CAN)
War From A Harlots Mouth (GER)
Gorod (FR)
As They Burn (FR)
Make Them Suffer (AUS)

Ctvrtek 21.03.2013 - Brno - Melodka, Kounicova 20/22
Start: 18:30



Jiz tento ctvrtek, 21. brezna, se v brnenskem klubu Melodka premierove predstavi putovni festival „Bonecrusher Fest“, v jehoz ramci se v moravske metropoli predstavi sest spickovych reprezentantu soucasne svetove death/coreove sceny.

Vstupenky na tuto udalost budou az do stredecni pulnoci k dostani ve vsech beznych predprodejnich sitich, v den koncertu budou k dostani i na miste. Dvere Melodky se navstevnikum koncertu otevrou v 18:00h, prvni kapela zahaji svuj set o pulhodinu pozdeji.

JOB FOR A COWBOY patri k zastupu kapel, ktere vdeci za svuj úspech velkou merou kdysi mocnemu fenomenu myspace – a ackoliv zacinali jako nicim vyjimecny deathcore, dosahli nevidane popularity a bleskove smlouvy s major labelem Metal Blade records. Kapela ovsem nezustala preslapovat na miste a postupnym zranim se na svoji letosni, v diskografii jiz treti , desce ‚Demonocracy‘ priblizila ciste death metalovemu vyzneni a urcite se jedna o jejich zdaleka nejvyspelejsi material. Duvody jsou nasnade, podpora velkeho labelu v zadech, neustala neutuchajici prace na vlastnich schopnostech a v neposledni rade take prichod dvou ostrilenych borcu: Alana Glassmana (ex-Goratory a Despised Icon) a Nicka Schendzielose (Cephalic Carnage) do sestavy. Tohle nakopnuti se projevuje i na koncertech a JOB FOR A COWBOY sklizi na svetovych podiich zaslouzeny uspech vedle velicin vsech zanru jako Dying Fetus, Whitechapel, Between The Buried And Me, Slayer nebo Cannibal Corpse.

Taktez dalsi zbesila smecka v poradi, BENEATH THE MASSACRE, ma na konte tri dlouhohrajici alba. Asi nikoho neprekvapi, ze i „beneathi“ jsou puvodem z Montrealu, Mekky moderniho death metalu, odkud vzesli mmj. Cryptopsy, Despised Icon, Kataklysm, Neuraxis, ale i treba takovi Unexpect nebo Ion Dissonance. BENEATH THE MASSACRE byli zalozeni v dobe, kdy death metalu vladly technicke kapely a kdy na jeho pomyslnem vrcholu stanuli Necrophagist se svoji druhou deskou, takze je nasnade, ze prijit s materialem, ktery by byl na tomto poli daleko napred pred zbytkem sveta bylo takrka nemyslitelne. BtM presto dokazali dat dohromady takovy material, ze se o nich od prvniho mini CD neda mluvit jinak, nez v superlativech a pod tuto svoji latku zatim s zadnou nahravkou nesli. BENEATH THE MASSACRE je synonymum pro brutalni, rychly a sofistikovany death metal, ktery nabizi intenzivni sypacky, technickou preciznost i melodickou variabilitu. A co nejdulezitejsi, technicka kvalita jde ruku v ruce kompozicni preciznosti a citem pro skladbu. Pridejte absolutni preciznost a animalnost pri zivem hrani, podtrzenou medvedim vzezrenim vokalisty Elliota Desgagnese a mate jednu z nejnadupanejsich metalovych smrsti, ktera vas v soucasnosti muze na podiu zastihnout!

WAR FROM A HARLOTS MOUTH bychom mohli povazovat temer za domaci kapelu, snad zadni jejich zanrovi souputnici obdobne vekove kategorie si u nas nezahrali ani ctvrtku koncertu, co tahle parta chameleonu z Berlina. WFAHM byli se chameleonum tak trochu podobaji od samych zacatku kapely, do sveho pojeti death/metalcoru, mathcoru ci chaotickeho grindu vzdy primichavali tu neco jazzovych vsuvek tam zas disharmonickych pasazi, jinde zas lamana a skladbu dekonstrujici reseni. A na stale aktualnim albu ‚Voyeur‘ z lonskeho roku „Harloti“ vytahli dokonce zcela novy pristup ke tvorbe, zalozeny na pomalych tempech, minimu sokujicich zvratu, ale o to propracovanejsich disharmoniich. Sazka na introvertni a koncepcni pristup se jim vsak vyplatila a deska pod kridly velkeho labelu Season of Mist sklidila zaslouzeny uspech, a tak je pravdepodobne, ze na frekvenci, se kterou se s touhle partou setkavame, se moc menit nebude!

Francouzi GOROD hraji uz vic jak patnact let vysokou skolu technickeho death metalu. Nehledejte vsak v jejich stylu brutalitu, spise skladatelsky kumst, skvele a zapamatovatelne linky, fantasticka sola, napaditou rytmiku a vokal, co umi podporit silu skladby. Ziva vystoupeni doslova nabita energii, postavena na melodickych brezich, kdy obema kytaristum na pozadi udernych riffu hraji ruce dohromady tak, jak kdyby byli siamska dvojcata.

Svatek moderniho metalu pod putovni vlajkou BONECRUSHER festu odpali deathcorove smecky AS THEY BURN z Francie a australsti MAKE THEM SUFFER.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits