č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Súvisiace články:
Asymmetry Festival 4.0

Asymmetry Festival 5.0
zdroj Matej Ferencik, 11.4.2013



Asymmetry - to je každoročný festival pre fanúšikov alternatívnej hudobnej scény, organizovaný klubom Firlej so sídlom v Poľskom meste Vroclav. Už od roku 2009 prezentuje toto podujatie unikátnych umelcov zo žánrov rock, metal, electronics, rap a jazz, ako aj umelcov vytvárajúcich svoje vlastne štýly, prekračujúce hranice žánrov. Asymmetry provokuje, vynucuje hľadanie hlbšieho vnímania hudobnej produkcie. Festival je orientovaný ku medzinárodnému publiku – na fanúšikov s elektrickým, ale konkrétnym vkusom.

Asymmetry Festival sa uskutoční v jednej z najzaujímavejších stavieb architektúry 20. storočia - Centennial Hall vo Vroclave. Táto stavba je vedená ako súčasť svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Festival sa aj tento rok uskutoční začiatkom mája a to presne od 01.05 do 04.05.2013.

Festival tento krát dáva aj možnosť zhliadnuť umelecký dielo, v podobe tohtoročného festivalového plagátu od známeho umelca Malleusa, a koncert poľskej metalovej legendy Vader, už 100 dní pred veľkým zahájením festivalu.

Presne ako posledné ročníky , Asymmetry plagát je prácou neobyčajného umelca z Talianskej dielne Malleus Rock Art Lab studio, ktorý je známy aj svojou prácou v stoner metal kapele Ufomammut. Výstava Malleusových prac bude uskutočnená v priebehu festivalu medzi 01-04.05.2013 vo vroclavskej storočnej hale, tej istej kde sa uskutoční aj festival.

Obsiahly katalóg umeleckej skupiny Malleus obsahuje grafické projekty pre svetoznámych umelcov a hudobníkov ako: Amanda Palmer, Baroness, Brant Bjork, The Chemical Brothers, The Cure, Eagles of Death Metal, Fantômas, Iggy Pop & The Stooges, Incubus, Isis, Kings of Leon, Korn, Linkin Park, Mars Volta, Melvins, Mark Lanegan, Muse, Nine Inch Nails, The Prodigy, Robert Plant, Queen of the Stone Age, Tool a kopec ďalších. Malleusova tvorba je inšpirovaná rôznymi štýlmi a technikami ako expresionizmus, symbolizmus, secesia, surrealizmus, pop a psychedelického umenia. Pre plagát tohtoročného Asymmetry Festivalu je ich výsledkom krásna verzia pohanskej bohyne.

Zatiaľ potvrdenými kapelami na festivale Asymmetry sú: Melvins (US), Cult of Luna (SWE), Shining (NOR), The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (NE), Amenra (BEL), Mayhem (NOR), Agalloch (US), Ufomammut (IT), Von Magnet (UK), Metallic Taste Of Blood (IT), Balázs Pándi (HU), IconAclass (US), Astronautalis (US), Matadores (IT). Na nešťastie Holandská formácia Wormskull musela zrušiť svoju účasť na tohtoročnom festivale.

Už čoskoro prezradíme mená ďalších kapiel, medzi ktorými nájdeme aj veľmi zaujímavé zoskupenia z Poľska, Estónska a Ukrajiny.

Novým sprievodným podujatím je Poľská metalová legenda Vader a Estónska kapela Nevesis.

Vader oslávia tento rok 30 výročie. To je veľkým míľnikom kapely, ktorá počas týchto troch dekád neúnavne a úspešne koncertuje v US, Austrálii, Japonsku, Južnej Amerike a Európe.

Nevesis je pôvodom z malého Estónskeho mestečka Paide. Kapela vznikla v roku 2008 a žánrom sa zaradili medzi Stoner a Hard Rock.

Taktiež si Vás dovoľujeme upozorniť, že máte stále možnosť zakúpiť si lístky na celé podujatie za symbolickú cenu 190PLN (približne 46€). Lístky si budete môcť zaobstarať cez www.asymetryfestival.pl a taktiež na webových portáloch Ticketpro, Eventim, eBilet a ticketportal.

Predaj denných lístkov ako aj ďalších celofestivalových lístkov (s vyššou cenou) bude v predpredaji už čoskoro.

Ďalšie informácie:
www.asymmetryfestival.pl
www.facebook.com/Asymmetry.Fest

Organizátor:
Klub Firlej
www.firlej.wroc.pl



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits